• Areopagos og Lazersverd Studio
35 episodes
Kulturmisjonen er en podkast om bøker, kultur og religion med Arne Christian Konradsen, Ingrid Wågen Nyhus og Maria Bjørdal Lervik.

Episodes

#29 Gud, sex og endring – vi oppsummerer den digitale lesesirkelen om Augustins «Bekjennelser»
2020 Aug 2539m 9s
Vi avrunder lesesirkelen etter ti kapittel med mer enn 1500-år gamle bekjennelser om livet. Kan et menneske forandre seg? Og hvordan skjer det? Er sex eller begjær et hinder for å bli et dypt religiøst menneske? Vi snakker om Augustin for siste gang.
#28 Sjette episode av Kulturmisjonens digitale lesesirkel – Augustins «Bekjennelser»
2020 Jul 1634m 26s
Vi har kommet til kapittel 9 i "Bekjennelser". Augustin har tatt et viktig valg og samtidig mistet en viktig person i livet sitt.
#27 Femte episode av Kulturmisjonens digitale lesesirkel – Augustins «Bekjennelser»
2020 May 1437m 37s
Vi når selve høydepunktet i boka og i vår digitale lesesirkel! Augustin står på et eksistensielt valg. Skal han bli en kristen eller ikke? I så fall må han gi opp sex og ekteskap, anseelse og karriere, til fordel for sjelefred.
#26 Fjerde episode av Kulturmisjonenes digitale lesesirkel – Augustins «Bekjennelser»
2020 Apr 2940m 45s
Vi er kommet til kapittel fem og seks. Dramatikken tar seg opp. Kapitlene handler om gladiatorkamper, samlivsbrudd, sex og andre store omveltninger i Augustins liv. Hva skal til for at Augustin blir en kristen? Finner hans hjerte ro, og hva er det med mamma Monica?
#25 Tredje episode av Kulturmisjonens digitale lesesirkel – Augustins «Bekjennelser»
2020 Apr 0736m 49s
Vi har lest 3 og 4 kapittel i Augustins evige “Bekjennelser” og følger den lidenskapelige unge mannen gjennom studentårene i Tagaste og Kartago. Vi borrer dypere i flere av hans forhold - hvem er egentlig denne elskerinnen han bare nevner så vidt, til tross for at de bor sammen i 9 år? Augustins mor, Monica, har drømt en drøm og midt oppi Augustins evinnelige søken etter sannhet dør hans bestevenn og alt ser mørkt ut. Akk og ve! Her er det mye å ta tak i, både av biografisk stoff og svimlende dualisme! Augustin tar selvkritikken til nye høyder og fra hvert sitt hjemmekontor sitter Maria Bjørdal, Ingrid Nyhus og Arne Christian Konradsen og prøver å forstå det hele.
#24 Andre episode av Kulturmisjonens digitale lesesirkel – Augustins «Bekjennelser»
2020 Mar 3029m 44s
Lesesirkelen er i gang - og vi har lest første og andre kapittel - eller bok- i Augustins “Bekjennelser”.
#23 Første episode av Kulturmisjonens digitale lesesirkel – Augustins «Bekjennelser»
2020 Mar 2430m 20s
Vi lanserer en digital lesesirkel for alle våre lyttere som sitter hjemme for å stoppe spredningen av COVID19. Vi tester ut påstanden om at klassikere er verdt å lese, og begir oss inn i verdenshistoriens første selvbiografi sammen med de lytterne som vil være med. «Bekjennelser» av Augustin regnes som både en litterær og teologisk klassiker, men er den for tunglest? Denne episoden snakker vi litt om Augustin, og om hva vi har i vente fremover.
#22 Steinar Opstad – lyrikkspesial!
2020 Feb 0643m 15s
En av Nordens fremste lyrikere gjester Kulturmisjonen. Steinar Opstad snakker med Maria Bjørdal om hvorfor han begynte å skrive og sitt forhold til tro og diktning, med mer. Opstad leste dikt for Kulturmisjonens lyttere gjennom romjula - nå snakker han med Maria om hvordan og hvorfor skrive dikt.
#21 Margaret Atwood – tilbake til «The Handmaid’s Tale» og Gilead
2020 Jan 2241m 10s
Atwood er tilbake med oppfølger til «Tjenerinnens beretning» eller «The Handmaid’s Tale». For «The Testamets», eller «Gileads døtre» i norsk oversettelse, vant hun nettopp den prestisjetunge Man Booker Prize. I tillegg har TV-serien blitt svært populær og vunnet en rekke priser. I årets første episode vender vi tilbake til terrorstaten Gilead, og spør: Er den siste boka like god som den første?
#20d Julegave til lytterne våre – 2. juledag
2019 Dec 266m 41s
Steinar Opstad er en av Nordens fremste lyrikere. Her leser «Kjærlighetstapene» (2015) og snakker med Maria Bjørdal om diktene sine. Følg Kulturmisjonens mini-juleserie med dikt til høytiden.