• Solîn Bakircian
48 episodes
Kurdisk-armeniska systern Solîn pratar om veganism ur ett Mellanöstern perspektiv 🥑. Uppdraget är att få fler från Mellanöstern att joina the dark side, because we have dolma. Morsans legendariska dolma.

Episodes

Mångfald i Vegorörelsen - Ett Hejdå
2020 Sep 0716m 8s
Jag lämnar podden med en mic drop, där jag pratar om mångfald i djurrättsrörelsen, djurrättsorganisationer och företag. Både om hur situationen ser ut, mina egna erfarenheter och vad man kan göra för åtgärder. Är du vit CIS och/eller innehar maktposition inom djurrättsrörelsen så är detta avsnitt ett måste! VÄBs kortaste avsnitt och ett känslostarkt hejdå. All kärlek, I'm out!
Religiös Veganism - Judendomen med Paula Grossman
2020 Aug 3158m 20s
Sista avsnittet i serien "Religiös Veganism" är nu LIVE!! Dagens gäst är Paula Grossman, bl.a. representant I Sverige för Ecopeace Middle East och samordnare för arbetsgrupp för ekologisk hållbarhet i Judiska Församlingen i Stockholm. I avsnittet får du höra allt ifrån vad i judendomen som belyser veganism till vad i Torah som tar upp miljöperspektiv.
Framtiden, Klimat och Hållbarhet med Ahmed Al-Qassam
2020 Aug 231h 26m 49s
Tidigare gästen Ahmed Al-Qassam återbesöker podden och tillsammans snackar vi bland annat om hållbarhet utifrån socioekonomiska förhållanden, biologisk mångfald, jakt och veganism kontra animalieproduktion utifrån ett miljöperspektiv.
Att Dejta Som Vegan med Ferhad Ali och Rosalie Roobol
2020 Aug 161h 4m 7s
Ska en komma ut som vegan redan i tinder-bion? Hur gör en om dejten bjuder på icke-veganskt? What about preventivmedel?? Ja, att dejta som vegan kan både vara lätt och svårt. I dagens avsnitt får ni höra erfarna panelen, Ferhad Ali och Rosalie Roobol, snacka utifrån sina erfarenheter.
Religiös Veganism - Hinduismen med Turbo Bhagwan Lundberg
2020 Aug 091h 9m 46s
Prana, Ahimsa, Brahman och Själavandring - finns det någon koppling till veganism? Det får du svar på i fortsättningen på serien "Religiös Veganism", denna gång om hinduism! Dagens gäst är Turbo Bhagwan Lundberg; grafisk designer, bildredigerare, yogalärare, konstnär och student!
Fd Mjölkbonde Om Mjölkindustrin med Veronica Lundman
2020 Aug 021h 44m 31s
Föredetta mjölkbonden Veronica Lundman talar ut om mjölkindustrin och det som konsumenterna inte får se med egna ögon. Förbered dig på en emotionell resa, där vi snackar om industrin i Sverige samt internationellt och om kor som kännande varelser.
Hälsoperspektivet & Pandemier med David Stenholtz
2020 Jul 261h 13m 11s
Varför ska veganer ta B12? Är vegansk kost hälsosammare än animalisk kost? Barn och veganism eller vegan och kroniskt sjuk- något som inte går ihop? Mina och era frågor ställs till den önskade gästen David Stenholtz: överläkare i Onkologi och ordförande för Läkare För Framtiden.
Religiös Veganism - Islam med Siyamed Akgun
2020 Jul 191h 14m 8s
Hur ser islam på veganism? Det får du svar på i dagens fortsättning av serien "Religiös Veganism" med muslimen Siyamed Akgun; student på Islamiska Studier @ Islamic College i London!
Vegansk Skönhet med Dalia Diary (2/2)
2020 Jul 1258m 28s
Lyssnade du på del 1 av detta dubbelavsnitt och är sugen på att höra mer? Say no more!! I detta avsnitt fortsätter jag och gästen Dalia Diary (arkitekt, konstnär och aktivist) snacka om veganska skönhetsprodukter, men speciellt smink.
Vegansk Skönhet & Sexism med Dalia Diary (1/2)
2020 Jul 121h 8m 12s
Dubbelavsnitt är alltid the cherry on top!! Dagens tema är vegansk skönhet, men just i detta delavsnittet snackar jag och gästen Dalia Diary (arkitekt, konstnär och aktivist) även kort om något dels relaterat till skönhet; nämligen sexism.