Mijn verhaal
  • Margriet
11 episodes

Mijn verhaal is een podcastserie van Margriet. In deze podcast gaat journalist Marijke Kolk in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Verhalen zoals die van Annemiek, die tijdens haar dienst op de ambulance een oproep kreeg over een gecrashte auto die in brand stond.Het slachtoffer bleek haar negentienjarige zoon Gian te zijn. En Bregje, die op haar 21e als een blok viel voor de 15 jaar oudere hasjhandelaar 'de Walrus'. Een man die het leven ten volle leefde, maar ook sliep met een pistool onder zijn kussen. Vanaf 19 mei op margriet.nl/podcast

Episodes

Carolina helpt haar man revalideren: 'Toen ik hem zag aan al die apparaten stortte mijn wereld in'
2021 Jul 2120m 20s
Nadat Carolina’s man negen maanden in coma lag, vertelden de artsen haar dat hij een kasplantje zou worden. Carolina’s reactie daarop? “Ik dacht het niet!” Ze besloot haar man, na het ontwaken uit zijn coma, uit het revalidatiecentrum te halen en hem zélf twee jaar lang te verzorgen. “Ik moest keuzes maken en uiteraard kies ik voor mijn man." Carolina heeft haar baan moeten opzeggen, maar zichzelf inmiddels verschillende rollenaangemeten. "Sindsdien ben van alles geworden: psycholoog, verpleegster, kok…” Beluister nu het verhaal van Carolina.
Hannelore groeide op in een sekte: 'Ik heb een feestje gebouwd toen de profeet overleden was'
2021 Jul 1233m 36s
Hannelore groeide op in een sekte. De zelfuitgeroepen profeet Vrieswijk dreef hele gezinnen uit elkaar en jaagde de leden angst aan door hen te vernederen, manipuleren en seksueel te misbruiken. Zo ook Hannelore. “Ik heb wel een feestje gebouwd toen ‘ie overleden was. Ik wist van gekkigheid niet wat ik moest doen. Ik heb echt taart gegeten, haha.” Welkom bij Mijn verhaal, een podcast van Margriet. Ik ben Marijke Kolk en dit is het verhaal van Hannelore.
Alieke's dochter is ziek, maar artsen geloven haar niet: 'Ze zeiden dat ik Munchhausen by Proxy had'
2021 Jul 0727m 24s
Alieke heeft vanaf de geboorte van haar dochter Noreen het gevoel dat er iets niet klopt. Een jarenlange strijd volgt, waarin Alieke regelmatig niet geloofd wordt door artsen. “Die arts zei: ‘Mevrouw we denken eigenlijk niet dat het probleem bij uw kind ligt, maar dat het bij u ligt.’ Toen was ik in eerste instantie ontzettend boos, want ze bedoelde: mama heeft Munchhausen by Proxy.” Maar Alieke blijft doorzetten en uiteindelijk komt er een diagnose: Noreen blijkt het zeer zeldzame ROHHAD-syndroom te hebben.
Jorma werd gezelschapsdame: ‘Ik laat me niet meer gratis naaien’
2021 Jun 3030m 5s
Als alleenstaande moeder was Jorma helemaal klaar met daten. Toen ze een keer gekscherend tegen een collega zei: ‘Misschien moet ik er geld voor gaan vragen’ en hij reageerde: ‘Als ik een vrouw was zou ik het wel weten, jullie hebben goud in je onderbroekje’, dacht Jorma: waarom eigenlijk niet. “Daten leuk, mannen leuk, seks fijn, maar ik laat me niet meer gratis naaien.” Dus schreef ze zich in bij de Kamer van Koophandel en werd gezelschapsdame. “Ik voelde me gebruikt. En nu voel ik me totaal niet gebruikt, omdat iemand me nu echt uitzoekt én weet dat het geld kost en dat ervoor over heeft.” Beluister het verhaal van Jorma
Marianne's man had seksdates met mannen: 'Hij zei uit het niets dat hij een SOA had'
2021 Jun 2318m 35s
Nadat haar eerste man vreemdging, dacht Marianne in haar tweede man opnieuw het geluk te hebben gevonden. Tot hij uit het niets vertelde dat ze naar de dokter moest om een SOA-test te doen. Deze boodschap was aanleiding voor een nog grotere bekentenis: hij deelde regelmatig het bed met mannen. "Het kwam niet eens in me op dat hij op mannen viel, we waren altijd samen op pad en ik zag hem nooit naar andere mannen kijken. Nooit, nooit, nooit."
Judiths man had autisme: 'Ik zag hem meer als m'n oudste kind, nou ga die maar eens seksueel begeren'
2021 Jun 1526m 47s
Judith kwam er na jaren huwelijk achter dat haar man autisme had. Ze merkte wel dat haar huwelijk anders was, maar het kende ook veel goede kanten. En toch miste Judith iets. Toen haar man zelf de diagnose Asperger ontkende, betekende dit voor Judith het einde van hun huwelijk.
Claire kwam op haar 58e uit de kast als transvrouw: 'Ik hoef eindelijk geen rol meer te spelen'
2021 Jun 0922m 2s
Claire Mylène Slingerland werd als vrouw geboren in een mannenlichaam. Pas toen ze 58 jaar oud was, durfde ze daarvoor uit te komen. Ze was de jaren daarvoor vooral heel erg bang om haar vrouw Nicole kwijt te raken. Maar Nicole reageerde juist heel mooi. Beluister nu het verhaal van Claire.
Kyra vluchtte met haar zoon: 'Ik kon pas weer ademhalen toen het vliegtuig opsteeg'
2021 May 2729m 52s
Nadat de Iraanse schoonfamilie van Kyra besloot haar partner uit te huwelijken aan een Iraanse vrouw, sloeg ze op de vlucht met hun zoontje Omar. Ze was doodsbang dat de familie Omar zou ontvoeren, en mee zou nemen naar hun thuisland.
Bregje had een relatie met hasjhandelaar 'de Walrus': 'Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel'
2021 May 2624m 26s
Bregje viel op haar 21e als een blok voor de 18 jaar oudere hasjhandelaar ‘de Walrus’. Een man die het leven ten volle leefde, maar ook sliep met een pistool onder zijn kussen. “Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel. Wat idioot is natuurlijk, want hij liep helemaal niet in een veilige wereld rond.” Geen man die je zomaar aan je ouders voorstelt…
Ambulancechauffeur Annemiek vond bij een dodelijk ongeluk haar eigen zoon: 'Dat moment was gruwelijk, dat vergeet ik nooit meer'
2021 May 1822m 49s
Ambulancechauffeur Annemiek werd tijdens een nachtdienst opgeroepen: een gecrashte auto die in brand stond. Op haar ergste nachtmerrie had Annemiek zich echter nooit kunnen voorbereiden, het slachtoffer bleek haar negentienjarige zoon Gian te zijn. “Dat moment is gruwelijk, dat vergeet ik nooit meer. Ik ben weggelopen en heel hard gaan gillen en aan mijn haar gaan trekken.”