Εναλλάξ
  • SOUNDIS.GR
8 episodes
Προσοχή! Αυτό το podcast απευθύνεται σε όσους έχουν την περιέργεια να ακούσουν μια εναλλακτική ιστορία για τα πράγματα που είναι ήδη γνωστά! Πιο απλά, ελάτε μαζί μας για να ανακαλύψουμε τις άγνωστες πτυχές των γνωστών προσωπικοτήτων. Έτσι κι αλλιώς όλα στην ζωή πάνε εναλλάξ... Από τις «εναλλακτικές» Δανάη και Ελπινίκη. Μουσικό θέμα: Αχιλλέας Μπερής. Ηχητική επιμέλεια: Χρήστος Τριάντης

Episodes

Τα ερωτικά μπερδέματα των διασήμων ft. Tyn
2021 Jul 2047m 52s
Τι θα γινόταν αν ο Φρόυντ, η Σιμόν ντε Μποβουάρ, ο Μπομπ Μάρλει, η Μέριλιν Μονροε, ο Τζωζρτζ Όργουελ, κι ο Τζόκερ, είχαν προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Λογικά, θα ήταν μέλη της γνωστής σελίδας Tyn, για να γράφουν τον πόνο τους για τα προσωπικά τους. Ναι, σίγουρα θα είχαν πολλά να αφηγηθούν. Κι επειδή εκείνοι δεν μπορούν ερχόμαστε εμείς να να σας αφηγηθούμε τις δικές τους εξομολογήσεις για το πως είπαν: παρακαλώ, ο επόμενος. Πιο απλά, πως έριξαν tyn στους συντρόφους τους. Είναι και αυτή μια από τις όψεις των διάσημων προσωπικοτήτων. Και για αυτήν την σκανδαλιστική όψη μιλάμε στο σημερινό επεισόδιο παρέα με τους ειδήμονες σε τέτοια ζήτημα, την ίδια την ομάδα των Tyn.
Τι έκρυβε το χαμόγελο του Τζόκερ - Festival Episode
2021 Jul 0627m 41s
Ο Τζόκερ δεν είναι απλά ένα μπαλαντέρ. Είναι ένας άσσος κρυμμένος στα μανίκια των κωμικών και εάν παίξεις σωστά μπορεί και να κληρωθείς νικητής. Ποιός ξέρει; Άλλωστε, όλα στην ζωή πάνε εναλλάξ...
The Big Brother show ft. Renos Haralambidis
2021 Jun 2931m 14s
Ο μεγάλος αδερφός σε παρακολουθεί.
Ποιά ήταν τελικά η Μέριλιν Μονρόε;
2021 Jun 1531m 11s
Μιλώντας για εναλλακτικές προσωπικότητες μπορεί κανείς να σκεφτεί την Νατάσσα Μποφίλιου. Ωστόσο, κανείς δεν θα σκεφτεί την Μέριλιν Μονρόε. Κι όμως, την Μέριλιν την θεωρούσαν χαζή ξανθιά, αλλά εκείνη διάβαζε πολύ και είχε, λένε, υψηλό IQ. Ήταν sex symbol, αλλά από την άλλη σιχαινόταν το σεξ και το μόνο που ήθελε ήταν να μην είναι μόνη!
Debate session : Μαθαίνει άραγε κανείς διασκεδάζοντας; ft. Yiannis Sarakatsanis
2021 Jun 0858m 40s
Πόσο πιθανό είναι να διασκεδάζεις και να επιμορφώνεσαι at the same time ; Όσο πιθανό είναι να ανήκει στην κατηγορία εκπαίδευση ένα podcast που προσφωνεί τον Ζαν Πωλ Σαρτρ «γυαλαμπούκα» και «ανοργασμικό». Σε αυτήν και σε άλλες ερωτήσεις απαντάμε σε αυτό το επεισόδιο μαζί με τον Γιάννη Σαρακατσάνη, έναν επαναστάτη του ‘21!
Μπομπ Μάρλεϊ: Ο προφήτης της ρέγκε ft. The Locomondo frontman
2021 Jun 0131m 57s
Η ρέγκε είναι μία μουσική ανάλαφρη και χαλαρή χωρίς ιδιαίτερα νοήματα ( playing wrong buzzer sound effect). Αυτό που σίγουρα ισχύει για την ρέγκε είναι ότι εάν ασχοληθείς μαζί της έχει πολλά να σου μάθει. Το ίδιο ισχύει και για τον βασικότερο εκπρόσωπο της: τον Μπομπ Μάρλεϊ. Γιατί, λοιπόν, ο Μπομπ άφησε τα ράστα του να μακρύνουν; Τι είπε σε ένα αστυνομικό στο Λονδίνο που τον συνέλαβε για κατοχή μαριχουάνας και ποιές ιστορίες μυστηρίου πλαισιώνουν τον θάνατο του;
Σιμόν Ντε Μποβουάρ - Ή πώς να κάνεις μία καθωσπρέπει επανάσταση;
2021 May 2522m 9s
Ναι, ναι! Όλοι ξέρουμε ότι η Σιμόν ντε Μποβουάρ ήταν φεμινίστρια. Έλα όμως που εκείνη δεν δεχόταν αυτόν τον όρο. Ξέρουμε ακόμα την ιστορική της σχέση με τον Ζαν Πωλ Σάρτρ, μα (ξανά)έλα που είχε ερωτικές σχέσεις με πολλούς άλλους του διαφορετικού και του ίδιου φύλου(!). Σε αυτό το εναλλάξ καταρρίπτουμε ακόμα έναν μύθο και ανακαλύπτουμε πώς μία γυναίκα έγινε επαναστάτρια φορώντας ένα κλασικό ταγέρ ή πώς να κάνεις μία καθωσπρέπει επανάσταση! (ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ)
Ψυχαναλύοντας τον Σίγκμουντ Φρόυντ
2021 May 1626m 47s
Ήταν ο Φρόυντ χρήστης κοκαΐνης; Τι έκανε σε ένα ξενοδοχείο μια αυγουστιάτικη νύχτα με την κουνιάδα του την Μίνα; Ποιον αποκαλούσε ο ίδιος τον πατέρα της ψυχανάλυσης και γιατί δεν θεωρούσε τον εαυτό του αρκετά προικισμένο *πνευματικά εννοούμε πάντοτε! Όχι δεν είναι clickbait, όντως για αυτά θα συζητήσουμε!