• RadioZZ
19 episodes
Relaxa’t... Oblida’t de tot... Shhhhh... I ara, entra en un somni sonor fet de cel·luloide. Una vivència, un objecte, una idea i, a partir d’aquí, sorgeixen les pel·lícules. No cal que assentem càtedra, que tinguem un afany taxonòmic. Cerquem aquelles cintes que ens desperten, que poden descobrir-nos noves perspectives o que podem mirar des d’un nou angle. Pot ser que l’espai s’alteri, que la continuïtat trontolli, però la premissa seguirà allà. És l’hora de l’Ambigüitat Sinèfila Meridianament Radiofònica. Endinsa’t a la nostra bombolla, i recorda que despertar pot ser de vegades una experiència brusca. Agafa-ho com ve, i potser trobes allò que busques...

Episodes

ASMR #19 - Amistats
2021 Jun 081h 5m 51s
Laurel no seria divertit. Bud Spencer no tindria a qui col·locar-li les bufetades. Harry Potter probablement hauria mort. Tirar-se per un barranc no tindria cap gràcia. Una dotzena d’extraterrestres estarien podrint-se en un centre d’estrangeria. Sense amics, amics, som ben poca cosa. Confidents, col·legues de festa, passejadors, companys d’infància… A tots us donem la benvinguda, a tots us necessitem.
ASMR #18 - Muntanyes
2021 May 041h 9m 55s
La muntanya. Una emergència tel·lúrica que sembla feta per a ser retratada. Trencant l’eix horitzontal com a recordatori original i quasi místic. Granítica, inamovible, poblada o nua. La muntanya no hi és per a tu, però t’espera. De vegades, et fa una crida silenciosa. I quan la puges, no la conquereixes: tu fas un esforç, i ella t’eleva en resposta. Ens trobem al cim.
ASMR #17 - Neons
2021 Apr 061h 6m 34s
En encendre’s, pampallugueja com un projector de cinema. Colors fosforescents, marcadors que et traslladen a una festa infinita. Fluxos elèctrics que il·luminen mons futurs i estranys. Flaixos acolorits d’un ésser fora de si que albira el més enllà. La brillantor etèria i familiar d’un anunci de cervesa. La passarel·la que es recorre a càmera lenta, vers una llum magnètica que canviarà la teva essència. El neó no ho és tot. És l’únic.
ASMR #16 - Llibres
2021 Mar 021h 22m 40s
Entrem furtivament a una biblioteca amagada, agafem un llibre a l’atzar i ensumem… D’aquella olor a pasta de paper i tinta en fem dracs voladors, personatges solitaris, viatges reveladors, misteris sense resoldre... Podem tornar a ser nens, convertir-nos en col·leccionistes que cuiden la seva prestatgeria com un bonsai, tractar d’il·luminar racons foscos de la història o de la nostra ment. I estar convençuts que, en tancar les seves pàgines, algunes paraules, algunes imatges suggerides, ens hauran fet una mica més savis.
ASMR #15 - Imprevistos
2021 Feb 031h 7m 26s
Ei, hola! Sou vosaltres! Eh… La veritat és que no us esperava tant aviat… Passeu, passeu, que trobarem alguna cosa per aquí.... Miaauuuu!!! Sigmund, no! Per què havies de tirar la torradora a la pica mentre bevies? Disculpeu, però he d’anar al veterinari, a veure si encara es pot fer alguna cosa (tot i que olora a fregit…). Ding dong... Qui és, ara? Desnonament? Però com? Ningú no m’ha avisat! Que el meu banc ha fet fallida? Luxemburg? De què em parlen? Està bé, està bé, vaig a calçar-me, serà tot un gran malentès… Un moment, què fa la darrera merda del Sigmund dins les sabates? Aaaargh!!!
ASMR #14 - Tiberis
2021 Jan 041h 21m 7s
Aaammm, nyam, nyam, nyam… Bispulba be no eb bafi bés cas, eh? Emf haf billat endre el bercer... mmmm… i el quart blat… mh... i és clar, si un no s’afanya, es refreda. Tu què creus: el menjar francès està sobrevalorat o sempre et fa quedar bé? Bah, a qui li importa. Cambrer! Cambrer! A banda de la botifarra negra, què tenen? Ui, no no, això de la mà de sant ho deixarem si de cas per a una emergència. La cuina moderna… En fi... Aaam… Eh… Nyam, nyam... Bè m’ebtabef efblicant...?
ASMR #13 - Ràbia
2020 Dec 0359m 53s
Segons el diccionari: torbament de l’ànim irritat, violentament enutjat; sentiment de disgust o de contrarietat; antipatia. El terratrèmol que ve de dins i de fora. De situacions que proven els nostres límits, de sensacions d’inferioritat, vulnerabilitat, impotència… Un psicòleg es perd glossant-ho tot. Ja que la tens, intenta que serveixi per canviar alguna cosa. Clar, que després estan els qui fan ràbia. Que això fa lleig de parlar, però tots sabem que hi són, o no?
ASMR #12 - Estacions de tren
2020 Nov 031h 14m 43s
Aquí el cap d’estació. Preguem no s’acostin a les vies, la impressió pot ser massa forta. Mentre esperen, els encoratgem a utilitzar el nostre servei de cafeteria. A més d’un refrigeri, poden trobar-hi allò més inesperat: una amanida, una veïna o mitja taronja. Aprofitem per avisar-los que l’andana 9 ¾ ha quedat clausurada fins a nou avís; disculpin les molèsties. No toquin el canvi d’agulles, i si es queden sols a l’estació, no es deixin emportar pel pànic. Tots els trens, bons i dolents, acaben passant. No preguntin quan.
ASMR #11 - Herois anònims
2020 Oct 051h 16m 13s
Desconeguts. Ignorades. Incògnites. Anònims. Ajudar sense necessitat de rebre crèdit. Insistir, superar-se, empatitzar. Fer allò que s’ha de fer. Que algú ens escolta? Pensar en maneres de construir és un repte. Llençar-se a fer-les realitat, una heroïcitat. Aconseguir-ho, circumstancial. Aquí hem vingut a jugar.
ASMR #10 - Blau
2020 Jul 211h 22m 29s
Blau blau blau, blu blu blu, blub blub blub… Mullem els peus a la riba d’una etapa, ens submergim en la ment i els records, i de sobte tot és un, i un és tot. Pàl·lid, marí, cobalt, cià, Prússia, es barregen per mostrar-nos una part del nostre interior que no coneixíem, fent del món quelcom més estrany, però també atorgant-nos una peculiar clarividència sobre allò que ens envolta. Llavors mirem al cel, i tot apareix cristal·lí, ni que sigui per un moment. Tot respon a una cançó llunyana que s’escola per una finestra oberta. Lapislàtzuli.