• Dominee David
5 episodes
De jonge dominee uit Amsterdam met praktische en enthousiaste preken

Episodes

Hou vol: Wie is de Heilige Geest? Pinksteren - Dominee David -
2020 May 2821m 10s
Wie is de Heilige Geest voor je als je je opgesloten of onrustig voelt? Met Pinksteren voor de deur schrijft Johannes over Jezus die plotseling in het midden van zijn discipelen staat. De 10 volgers zijn op dat moment uit angst in een zelfgekozen isolement teruggekomen. Hoe kan je juist dan meer van God ervaren?
Hou vol: Wie is God? - Dominee David -
2020 Apr 2331m 6s
We zijn allemaal onderweg: misschien weet je wat je werk of relatie je gaat brengen of ligt juist alles open voor je? In dit Bijbel verhaal zijn twee mensen aan het ontdekken waar hun hart sneller van gaat kloppen. Hun weg geeft jou een nieuw perspectief op God en jezelf om door te zetten in jouw zorgen en verlangens.
Kerstfeest Lichtfeest - Dominee David -
2018 Dec 2632m 47s
Als ik het Kerstverhaal in Lukas 2 lees, word ik geraakt door de herders die worden overweldigd door het licht van engelen die plots verschijnen. Wat betekent licht in de Bijbel, wat vertelt dit verhaal over de herders en God en wat kunnen jij en ik daar vandaag mee?
Relaties hoe doe je dat? - Dominee David -
2018 Jun 1936m 19s
Als je langer bij elkaar bent in relaties, in je kerk, met collega's of vriendschappen is er werk aan de winkel als je het samen leuk wilt houden. In de passage van vandaag komt Paulus eerst met een aansporing voordat hij onderbouwt hoe goede relaties werken. Maar hij biedt je daarmee wel een heel krachtige en duurzame manier om liefde te geven en liefde te krijgen.
Hoe leer ik van fouten? - Dominee David -
2018 May 1821m 26s
Fouten maken we allemaal, maar niet iedereen leert ervan. Ik laat je aan de hand van Petrus' struggles zien hoe je mindful wordt over wat er verkeerd gaat. En meer nog hoe je jezelf kunt vergeven en naar betere versie van jezelf kunt groeien.
More episodes may be available on the podcast’s website.