Kommer det på provet?
  • Kommer det på provet
6 episodes
En satirisk podcast av två lärarstudenter som snart ska ut i arbetslivet! Här träffar ni Kai och Robin som pratar om allt kring läraryrket.

Episodes

Episod 6 - Dom udda eleverna
2016 Feb 1532m 59s
"När man var liten så lyckades man alltid stöta på dom där lite udda eleverna på sin skola. Dom som gick sin egen väg eller dom som man verkligen inte kunde sätta fingret på varför dom var som dom var. Robins ena historia i denna podd handlar om att han ständigt blev mulad av en i sin klass bara för han var svagare än honom. Eller Kai berättelse om hur hon som liten dras till dom udda personerna på skolan, som är så tacksam för att hon lyssnar på dom att de ger henne sudd och pennvässare... som de snor från andra i klassen. Dessa och mycket mer i avsnitt 6."
Episod 5 - Lärarrollen
2016 Feb 0932m 11s
"Varför är vissa lärare sådär skitbra medan andra är dom värsta personerna du någonsin har träffat? Vad för egenskaper bör man ha som lärare och hur långt i sin profession ska man gå, för att göra alla till lags? Sedan är frågan: Varför vill man bli en lärare? Kai och Robin öppnar upp sig helhjärtat kring flera lärare som de avskydde och älskade, samtidigt som de båda oroar sig kring hur de ska möta dessa föräldrar som kan trakassera sönder dig. Njut av episod 5 - lärarrollen. "
Episod 4 - Skolkatalogen
2016 Feb 0229m 46s
"Visst var det super viktigt med skolkatalogen? Eller i alla fall var det de förr. Det var ditt ansikte utåt, ditt enda sätt att varje år kunna kunna marknadsföra dig i skolan. Hur skulle annars den du var kär i kunna hitta dig? Kai och Robin pratar i detta avsnitt om just skolkatalogens betydelse inom skolan. Hur viktigt det var för Robin att inte få sitta ned utan stå med alla de andra coola. Sedan om Kais sämsta foto men som ändå inte var sämst i klassen, den sämsta var en av de populära tjejerna i hennes klass. Hur kände hon sig då? Var det viktigt för henne att se sådär bra ut i skolkatalogen? De och mycket mer i detta avsnitt."
Episod 3 - Fusk och skolk i skolan
2016 Jan 2527m 30s
"Vi alla har någon gång fuskat eller skolkat från skolan. Varför man gör kan se olika ut. En del gör det för dom hatar gympan, andra pallar inte matematiken. Kai fuskade i svenska två i högstadiet så att hon slapp gå de ämnet. Robin skolkade gympan då han hatade hur tävlingsinriktade alla var. Har ni gjort något liknande? Fuskat på prov? Skolkat från nått ämne? Hur gjorde ni? Vi vill gärna veta! För denna episod tar Robin och Kai upp exakt hur de gick tillväga när de fuskade i grundskolan."
Episod 2 - Roller i skolan
2016 Jan 1829m 25s
"I klassen verkar det som vi alla blir tilldelad någon slags roll. Några blir dom coola tuffa personerna, andra får rollen som nörd. Någon i varje klass blir klassens clown, som Robin i mellanstadiet och en del blir till och med utan någon roll, som Kai, ända upp till högstadiet. Vilka roller hade ni? Varför får vi dessa roller och måste dom finnas i skolan? "
Episod 1 - Skoldanser och pinsamheter
2016 Jan 1528m 32s
“Kommer du ihåg alla pinsamheter som involverade skoldanser när du var liten? Hur det var första gången du fick dansa tryckare? Eller att du var olycklig kär i någon under en skoldans? Vi, Robin och Kai berättar allt och lite mer om detta ämne i denna första episod.“
More episodes may be available on the podcast’s website.