• Kolding Stadsarkiv & Kolding Bibliotekerne
3 episodes
I podcastserien ’Lyden af fortid’ graver Kolding Stadsarkiv og Kolding Bibliotekerne de bedste historier frem fra samlingerne, og følger deres vej tilbage mod vores fælles fortid og til de stemmer der skabte den.

Episodes

Nabo til tyskerne
2021 May 2037m 12s
Bent Mainz var barn under besættelsen. I denne episode fortæller han om hvordan det var at bo side om side med tyske soldater i en mindre landsby. Vi graver i arkiv og bibliotek, og følger sporene fra de begivenheder, som Bent var vidne til.
Far var kommunist
2021 May 1828m 1s
Birgit Lund oplevede besættelsesårene som barn. I denne episode fortæller hun historien om en far, der som kendt kommunist, var dybt involveret i modstandsarbejdet, og blev arresteret flere gange. Vi graver i arkiv og bibliotek, og følger sporene fra de begivenheder, som Birgit var vidne til.
De allierede vil sejre!
2021 May 0325m 12s
Ove Bjerregaard var barn da Anden Verdenskrig kom til Kolding. I denne episode fortæller han om de fem år, hvor besættelsesmagten kom til at fylde mere og mere i hans hverdag. Vi graver i arkiv og bibliotek, og følger sporene fra de begivenheder, som Ove var vidne til.
More episodes may be available on the podcast’s website.