AMV Podcast – Ambitie Maakt Verschil
  • AMV-Opleidingen
13 episodes
Openhartig, eerlijk en puur. Over uitdagingen, tegenslag, groei en kansen! We laten ondernemers en experts in dit vakgebied aan het woord. Een inspiratie podcast over business, ondernemen, bedrijfsgroei én persoonlijk groei.

Episodes

13 – Doelen Stellen en Focus houden
2021 Jan 1441m 52s
Als ondernemer of professional heb je vaak wel voor ogen wat je wil bereiken. Op korte én op de lange termijn. Dat kan zijn: jezelf beter positioneren in de markt, je naamsbekendheid verder vergroten, jezelf presenteren als dé autoriteit op je vakgebied of meer aandacht voor je (nieuwe) producten of diensten. Je kunt doelen hebben op diverse vlakken, persoonlijke doelen, financiële doelen, materialistische doelen etc. Erik Baijens en Marjon de Vroomen gaan met elkaar in gesprek over hoe zij doelen stellen en focus houden. Is het stellen van een doel wel nodig? Beperkt het je juist niet? En is focus houden....iets van deze tijd? We hebben allemaal focus nodig om doelen te realiseren, vooral ook als ondernemer als je succesvol wilt zijn met je bedrijf. Zonder de juiste focus besteed je je tijd en je energie niet op de juiste manier. Je aandacht gaat dan uit naar alles wat er op je pad komt en is daardoor versnipperd. Je doet van alles een beetje en niets heeft je volledige aandacht met bijbehorend resultaat. Je bereikt daardoor niet wat je voor ogen hebt. Focus is daarom ontzettend belangrijk. Maar hoe houd je eigenlijk je focus vast? Want wanneer je zegt dat je geen focus hebt, zeg je dan eigenlijk dat je je doel vergeten bent. Vaak is het geen verlies van focus, maar juist het ontbreken van een helder doel. In veel gevallen is ‘het zogenoemde verlies van focus’ een logisch gevolg van veel te veel willen doen in een te korte tijd. Je hebt dan te veel afleiding en stelt te weinig of misschien geen prioriteiten. Versnipperde aandacht leidt tot verwarring en verlies. Het is belangrijk dat je heldere doelen kiest die in lijn liggen met wat jij belangrijk vindt en waar je behoefte aan hebt. Dat je de juiste stappen op het juiste moment zet. Je hebt de juiste mindset nodig om de acties te doen die nodig zijn. Want als je van alles tegelijk doet, is de kans groot dat je juist niets goed doet. Een podcast vol inspiratie!
12 – 2020, Wat een Jaar!
2020 Dec 2442m 52s
2020 zit er bijna op en we kunnen wel spreken van een uitdagend en pittig jaar voor iedereen. Een jaar waarop we op alle fronten te maken kregen met veranderingen en nieuwe realiteit. Een jaar dat voor velen in het teken stond van overleven en doorgaan maar ook van omdenken en nieuwe kansen zien. Uitdagingen aangaan, businessmodellen aanpassen, beslissingen nemen en continue anticiperen op de nieuwe en steeds veranderende werkelijkheid. En hoe lang nog? Wat is het perspectief?In de afgelopen afleveringen hebben we het gehad over mediation van de toekomst, over zichtbaar zijn, onze ondernemersreis en hebben diverse ondernemers hun verhaal verteld. In deze podcast blikken Erik Baijens en Marjon de Vroomen samen terug op dit roerige en bewogen jaar. Wat heeft het ons gebracht, gekost én wat zijn de vooruitzichten voor 2021?Kortom; 2020 wat een jaar!
11 – Zichtbaar Zijn
2020 Dec 0329m 37s
Marjon de Vroomen, ondernemer in hart en nieren én eigenaar van AMV-Opleidingen, vertelt in deze podcast openhartig over hoe zij aankijkt tegen zichtbaar zijn. In deze tijd zie ik veel ondernemers om mij heen en die ik begeleid dat de onzekerheid meer begint toe te slaan. De corona tijd brengt een soort verlamming met zich mee. Dat is de reden waarom ik deze podcast heb opgenomen. Want het is juist in deze tijd nog meer de uitdaging om zichtbaar te blijven en te zijn. Misschien herken ook jij de gedachten: wie zit er nu op mij te wachten? Wat moet ik vertellen? Allerlei belemmerende en overtuigingen kunnen je tegenhouden.Het is zo zonde als onzichtbaarheid wordt veroorzaakt door onzekerheid. Aan de ene kant wil je het wel en aan de andere klant houdt een onzichtbare drempel je tegen.Hoe ga je om met kritiek. Marjon deelt haar inzichten én haar persoonlijke verhaal welke ervaring zij had op het podium. Een podcast vol inspiratie.
10 – Van Werknemer naar Ondernemer
2020 Nov 1246m 44s
Hiske Zuijderwijk en Ancis Verweij, samen eigenaar van ZV Scheidingsspecialisten.
09 – Mediation van de Toekomst
2020 Oct 2232m 12s
Erik Baijens, eigenaar van AMV-Opleidingen en Iris Gündel ondernemer en mediator, nemen je in deze aflevering mee in de ontwikkelingen in mediation land.
08 – Authentiek Ondernemen
2020 Oct 0153m 13s
In deze aflevering gaat Marjon de Vroomen met Anneloes van Deest in gesprek.
07 – Van Verwend Nest Tot Bevlogen Ondernemer
2020 Sep 0341m 35s
Jeroen van den Adel is vader, bonusvader én succesvolle ondernemer. Eigenaar van twee bedrijven. Geld en Advies, een financieel advieskantoor en Beschaafd verder, waarin hij mensen begeleidt tijdens en na hun scheiding.
06 – Mediation? Wat is dat nu precies?
2020 Aug 2140m 24s
Marjon de Vroomen gaat in deze aflevering met Erik Baijens in gesprek over wat Mediation nu eigenlijk is.
05 – Niet Denken, Maar Doen
2020 Aug 1341m 57s
Patricia Boer was samen met haar compagnon oprichter van de FlexFront Groep. Gepokt en gemazeld in de financiële branche. Toch begon het na een aantal jaren weer te kriebelen. Een carrièreswitch lonkte. Niet denken, maar doen is niet voor niks haar motto.
 Het bedrijf werd verkocht. Patricia slaat een andere weg in en ziet haar toekomst in de mediation. Vanuit haar ervaring als (zaken) partner begrijpt zij als geen ander welke emoties een rol kunnen spelen in een (zakelijk) conflict.
04 – De Andere Kant van de Medaille
2020 Jul 2350m 21s
Tegenslagen horen bij ondernemerschap. Vaak hoor je alleen de mooie verhalen. Want deze zijn zo uiteraard ook veel leuker om te delen.