• emTV.hu
11 episodes
Az emTV.hu Médiazabálók podcastjében azokkal a szakemberekkel beszélgetünk, akinek munkája valamilyen módon meghatározza a média világát.

Episodes

Varga Ferenc Józseffel beszélgettem
2019 Mar 2914915h 53m 28s
Para Kovács Imrével beszélgettem
2019 Mar 1411244h 56m 32s
Író, újságíró, rádió- és televízió müsorok állandó szereplöje,  aki volt már tejipari szállítmánykísérö, plakátragasztó, hirdetésszervezö, könyvesbolti raktáros és üzletkötö is. Hol kezdte, hol tart most, milyen út vezetett idáig, és mit üzen az utókornak? Valóban kitúrta Varnus  Xavért a Heti hetesböl? Mit gondol a müsor megszünéséröl. És a Star  Trekröl? Para Kovács Imrével beszélgettem. A tartalomból címszavakban: Kovács Imréb?l Para Kovács Imre "Aminek nincs mellékhatása, annak hatása sincs"Heti hetes, a fekete levesTilos rádió, KlubrádióHírháttérm?sorokStar Trek
Földi Tamással beszélgettem
2019 Mar 018879h 50m 37s
Színész, szinkronstúdió tulajdonos, szinkronrendezö és fotográfus, saját bevallása szerint életmüvész. Olyan fantasztikus szinkronokat rendezett meg, mint a K-PAX - A belsö bolygó, az Austin Powers filmek, az  Amerikai História X, A király beszéde, vagy éppen a Macska-jaj. Utóbbi  nem csak filmként, hanem magyar változatában is klasszikus.  Villanyszerelönek tanult, de hamar a színészet felé fordult. Nevetö-ember volt a Família Kft-ben, most Szicíliában él, vagyis élt, de ezt már mondja el ö maga. Földi Tamással beszélgettem.
Tízéves az emTV.hu
2019 Jan 1151m 20s
A Médiazabálók rendhagyó epizódjában az Ürszekerek vezetö szerkesztöje, Farkas Csaba beszélgetett Horváth Ádám Tamással, a 2009. január 12-én fogyasztóvédelmi médiablogként indult emTV.hu társalapító portfólió-föszerkesztöjével. A kezdetek mellett többek között szóba kerültek az exkluzív tartalmak, az élöszereplös Family Guy föcímforgatás a magyar hangokkal, a huszonnégy órányi kaland a Való Világban, és természetesen a Star Trek is.
Beszélgetés a Csillagkapu sorozatok magyar hangjaival
2018 Nov 1658m 31s
November 11-én a Stargate Command Hungarian Site hatodik születésnapi rendezvényén vendégeskedtünk, ahová meghívtuk a Csillagkapu SG1 és Atlantisz három magyar hangját, Spilák Klárát (Carter), Dózsa Zoltánt (Sheppard) és Turi Bálintot (Ronon), valamint Házi Sándort, aki kisebb kihagyásokkal, de szinte folyamatosan hangmérnöke volt e két szériának.
Beszélgetés a Star Trek sorozatok magyar hangjaival
2018 Oct 0555m 26s
Szeptember 30-án az öszi Ürszekerek közösségtalálkozón Vault 51 Gamer Barban a Médiazabálók LIVE keretein belül láttuk vendégül a Star Trek sorozatok magyar hangjait: Horváth Lili, Varga T. József, R. Kárpáti Péter és Holl Nándor társaságában pedig nem csak a sorozatról, hanem a holofedélzetröl kilépve általánosságban is beszélgettünk a szinkronizálásról, de szóba került a Barátok közt, és sok más érdekes téma is. A felvétel az esemény alatt közvetített Facebook live vágott változata, így a hangminöség hagy némi kívánni valót maga után, de igyekeztünk a lehetö legjobban feljavítani a felvételt.
Zsigmond Tamarával beszélgettem
2018 Jul 2640m 24s
Egy rém rendes család, Dawson és a haverok, Felhötlen Philadelphia. Christina Applegate, Katie Holmes, Kaitlin Olson és Natalie Portman. Csak néhány cím és név azon sorozatok és színésznök közül, akiknek rendszeresen kölcsönzi hangját. A kezdetekröl, a magyar szinkronról és annak háttérbe szorulásáról, a magánéletröl és a jövöbeli tervekröl egyaránt beszélgettem a három gyermekes Zsigmond Tamarával a Vault 51 Gamer Barban.
Gollam magyar hangjával, Láng Balázzsal beszélgettem
2018 Jun 2154m 38s
Megannyi kultikus szinkronszerepe mellett, mint Tyrion a Trónok harcában, Gollam A Gyürük ura és a Hobbit filmekben, vagy éppen Emmett A fiúk a klubból amerikai változatában, szerepelt a Szomszédokban, valamint a Barátok közt és a Jóban Rosszban címü szappanoperákban. A Minimax elsö hangjaként részt vett a gyerekcsatorna hazai arculatának kialakításában. Az egy órás interjúban rengeteg mindenröl szó esett, a gyerekkori történetektöl kezdve a színházon, tévéjátékokon és szinkronon át, a közéletig.
A magyar szinkron és a sci-fi
2018 May 051h 23s
A kifejezetten a Dance FM-re készült adás igazi csemege lehet a Star Trek rajongók számára, hiszen a science-fiction szemüvegén keresztül beszélget a magyar szinkronról a két müsorvezetö, Horváth Ádám Tamás és Farkas Csaba, olyan megszólalók társaságában, mint Bogdányi Titanilla, Vass Gábor, Csöre Gábor, Baráth István és Kö Gergely. A tartalomból:2003-ban a Viasat3 a romániai Zone stúdiót bízta meg a magyar változatok készítésével, melynek eredményeképpen egy minöségileg alaposan megkérdöjelezhetö végeredmény született. A szinkronstúdió-váltással a csatorna alaposan megszívatta a Star Trek rajongókat – erröl is beszél egy archív felvételen Vass Gábor, aki a Voyager címü Star Trek spinoffban Chakotay-t, a hajó elsö tisztjét szinkronizálta.Rajongók egy csoportja készít amatör mivoltja ellenére meglehetösen jó minöségö szinkront a Star Trek rajzfilmsorozathoz (TAS). Kö Gergellyel, a non-profit vállalkozás keretében megvalósuló magyar változat szinkronrendezöje volt az Ürszekerek hetente megjelenö kibeszélöjének, az Impulzus Podcast 25. adásának vendége, aki a kezdeti lépések mellett szót ejt a magyarországi profi és amatör szinkrongyártásról is.Csöre Gábor neve már-már összeforrt a Star Trekkel, hiszen a Voyager alcímü sorozatban hét évadon át kölcsönözte hangját Tom Paris-nek, a hajó kormányosának. A Parallaxis címü tudományos és fantasztikus podcast februári epizódjában az egyébként a Star Trek, és elsösorban Az új nemzedék (TNG) sorozat elött tisztelgö The Orville címö sorozat szinkronmunkálatai közben beszélt erröl, melyben a Family Guy alkotójaként elhíresült Seth MacFarlane-t, azaz Ed Mercer kapitányt szólaltatja meg – de rengeteg filmben és sorozatban hallhatjuk hangját, az Agymenöktöl (Leonard) a Gyürük uráig (Frodo).Bogdányi Titanilla az Orville elsö tisztjét, Kelly Graysont alakítja, és Csöre Gáborhoz hasonlóan beszél karakteréröl, a scifihez füzödö viszonyáról, a Star Trekröl és egyéb szinkronmunkáik során szerzett tapasztalataikról. Titanillát ráadásul a legutóbbi, Mindenen túl (Beyond) címü filmben hallhattuk elöször Star Trekben, ahol Jaylah-t szólaltatta meg. A film kapcsán ismerkedett meg Gene Roddenberry univerzumával, és szerette meg, melyröl szintén szó esik. Külön érdekesség, hogy a legújabb, Discovery címü sorozat föszereplöjét, Sonequa Martin-Greent négy évadon át szinkronizálta a The Walking Deadben, így a rajongók mellett ö is reméli, hogy amikor magyar változat készül a jelenleg a Netflixen csak angol nyelven elérhetö sorozatból, ö szólaltathatja meg Michael Burnhamet.A Parallaxis "Egészséges jövö, szinkron-svungi és wubba lubba dub-dub" címü epizódjában láttuk vendégül Morty magyar hangját, Baráth Istvánt, akivel a Justin Roiland és Dan Harmon által létrehozott világon kívül beszélgetünk még multiverzumról, a szinkronizálásról, sci-firöl és fantasy-röl, sorozatokról, Pókemberröl, Spongyabobról, a Harry Potterröl, és sok egyéb másról is.