Tandarts, Vrijheid en Meesterschap Podcast
  • Ron Steenkist
4 episodes
Tandarts podcast van tandarts-ondernemer Ron Steenkist. Hij interviewt collegae die zijn praktijkvisie en praktijkvoering hebben beïnvloed.Gespreksonderwerpen zijn de financiën, praktijksystemen, agenda-planning, marketing, verkopen van kwaliteit, teambuilding en leiderschap.

Episodes

Tieke van Riel "Schone Monden, Heerlijk"
2021 Jan 0153m 11s
Van een kleine algemene praktijk naar een keten van preventie. Verwonder en leer van deze evolutie.Tieke van Riel studeerde af in 1999 op de ACTA in Amsterdam.Na een aantal jaren als ZZP er gewerkt te hebben begon ze samen met haar collega Heleen Hansma in 2011 op Amsterdam IJburg een tandartspraktijk. De praktijk veranderde in de loop der jaren steeds meer van een  algemene  tandheelkundige praktijk naar een praktijk met de volledige aandacht op preventie.De mondhygiëne en preventie afdeling is de ruggengraat van de praktijk geworden. Door het succes van deze handelswijze is Transparant met een tweede locatie uitgebreid.Wil je leren van deze meester van de preventie? Luister naar deze podcast-aflevering. Je kan gratis Tieke’s  favoriete boekenlijst ontvangen van deze aflevering? Maak een connectie met mij op Linkedin. www.linkedin.com/in/ronsteenkist en geef een comment.Een mail aan ronsteenkist@xs4all.nl mag ook. Schrijf een recensie en abonneer je en maak mij blij. Deel deze aflevering en maak mij nog blijer. Thx.
Marc van Wingaarden "In search of routing"
2020 Dec 0441m 39s
In zijn praktijk “Omnivor” in het Museumkwartier in Amsterdam was hij in zijn vroege jaren bezig met het ontwikkelen van de juiste routing, de juiste looplijnen, binnen zijn praktijk. De ergonomische ideeën van de Amerikaan Harold Killpatrick waren een leidraad  voor hem. De tandarts-guru Dick Barnes, die hij meerdere malen bezocht in de States, scherpte zijn visie aan. Enkele highlights van het gesprek zijn:  Een goed plan, hoe duur ook, is altijd goedkoper. Work smarter and not harder. Het handwerk, het hersenwerk en de communicatie maken tandheelkunde zo bijzonder interessant. En Marc eindigt met de goede raad  “houdt de regie in eigen hand”.Wil je leren van deze meester van de routing? Luister deze podcast-aflevering. Je kan Marc’s favoriete boeken- en cursuslijst ontvangen waarover hij sprak in deze aflevering? Maak een connectie met mij, het liefst via Linkedin. www.linkedin.com/in/ronsteenkist of stuur een direct mail binnen Linkedin. Een mail naar ronsteenkist@xs4all.nl is ook prima. Schrijf een recensie en abonneer je en je maakt mij blij. Deel deze aflevering en maak mij nog blijer.
Eric Tak “Be good and tell it”
2020 Dec 0453m 11s
In deze aflevering praat ik met Eric Tak, ondernemer-tandarts uit Woerden. Eric is mede-eigenaar en founder van tandartspraktijk Tandheelkunst in Woerden. Eric zijn  slogan is “Be Good and tell it”Een tandarts moet niet alleen goed in zijn vak zijn maar ook goed zorgen voor zijn patiënten en zijn team. Vertel aan de wereld dat je “Goed doet”. Maak de patiënt het naar de zin. Dat is het doel.Geld verdienen is een bijproduct van goede tandheelkunde.Vier adviezen voor jonge collegae1.-neem de tijd voor je preparaties2.-kijk de kunst af van een ervaren collega3.-plan nascholing in, het liefst met je naaste collegae4.-zoek een betrokken mentor Wil je leren van deze meester van de taakdelegatie? Check deze podcast-aflevering. Wil je gratis Eric’s favoriete boekenlijst ontvangen van deze aflevering? Maak een connectie met mij op Linkedin. www.linkedin.com/in/ronsteenkist en geef een comment.Een mail aan ronsteenkist@xs4all.nl mag ook. Schrijf een recensie en abonneer je en maak mij blij. Deel deze aflevering en maak mij nog blijer. Thx.
Papa, ik word tandarts!
2020 Nov 126m 11s
Papa, ik word tandarts!
More episodes may be available on the podcast’s website.