• Natascha Ritfeld en Saskia Overmars
8 episodes

In Afwachting: de Podcast is een 6-delige podcastserie met als hoofdvraag: ‘Wat als je kinderwens niet vanzelf in vervulling gaat?’

In zes afleveringen gaan Natascha Ritfeld en Saskia Overmars met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ervaring. Beiden hebben zij meerdere vruchtbaarheidstrajecten doorlopen, met een andere aanleiding, maar vooral met een totaal andere uitkomst. Saskia kreeg 4 kinderen en Natascha 0.

Episodes

Podcast Teaser Aflevering 1-3
2020 Oct 3153s
Podcast In Afwachting is een 6-delige serie met als hoofdvraag: ‘Wat als je kinderwens niet vanzelf in vervulling gaat?’
Podcast Teaser Aflevering 4-6
2020 Oct 311m 23s
Podcast In Afwachting is een 6-delige serie met als hoofdvraag: ‘Wat als je kinderwens niet vanzelf in vervulling gaat?’
Podcast Aflevering 1: de kinderwens
2020 Oct 2940m 28s
Aflevering 1 gaat over de wens om samen met je partner een baby te krijgen, om ouders te worden. Om je voort te planten, een nieuwe fase in het leven in te gaan. Maar wat als deze fase (heel) lang, té lang op zich laat wachten? Of nog erger, wat als deze fase nooit aanbreekt?
Podcast Aflevering 2: de mentale en fysieke belasting van een vruchtbaarheidstraject
2020 Oct 2833m 7s
We staan stil bij hoe we de intensiteit en fysiek belastende kant van een vruchtbaarheidstraject hebben ervaren. We bespreken de focus op ons lijf en hoe dit zijn weerslag had op onze mentale gezondheid. Hoe was het om te wachten en weinig invloed op de uitkomst te hebben?
Podcast Aflevering 3: een miskraam
2020 Oct 2735m 54s
Beiden hebben wij een miskraam gehad, na een vruchtbaarheidstraject. In deze aflevering bespreken wij openhartig hoe wij deze verdrietige en ingrijpende ervaring hebben beleefd.
Podcast Aflevering 4: de invloed op je relatie
2020 Oct 2641m 10s
We kijken terug op welke invloed de vruchtbaarheidstrajecten hebben gehad op onze relatie. Zowel de man, als de vrouw staat namelijk onder druk, zo ook de relatie. We bespreken de verschillen die wij hebben gezien in emoties en gedrag.
Podcast Aflevering 5: de omgeving en opmerkingen
2020 Oct 2537m 48s
We bespreken hoe onze omgeving omging met het uitblijven van een zwangerschap. Hoe was het voor ons, om te dealen met de omgeving? Ook staan we stil bij de opmerkingen die ons zijn bijgebleven.
Podcast Aflevering 6: de invloed op je werk en carrière
2020 Oct 2432m 17s
We bespreken hoe de vruchtbaarheidstrajecten een rol hebben gespeeld in ons werk en welke gevolgen het had voor onze carrière. Was werk juist een fijne of stressvolle plek om te zijn? We bespreken de invloed van onze werkgever/leidinggevenden op het proces.
More episodes may be available on the podcast’s website.