• Lykke Rix
25 episodes
En podcast om ikke at kunne mærke. Og mærke alt for meget. Om at være bange for at mærke følelserne, men længes efter at mærke livet. Lykke Rix går forrest på opdagelse i det følsomme. For når vi tør mærke mere, tør vi være mere.

Episodes

Sådan arbejder du med dine mønstre [værktøj]
2021 Apr 1546m 59s
Et mønster er en gentaget reaktion, ofte ubevidst, som forhindrer os i at være den, vi er og have de relationer, vi længes efter. Derfor skal vi kende vores mønstre.
"Følelser fylder og er i vejen, men jeg kan ikke være i verden på andre måder" [samtale med Anne Mette Sohn]
2021 Apr 081h 2m 19s
I dag samtaler jeg med cand.pæd i pædagogisk psykologi Anne Mette Sohn.   Du får et rørende indblik i de særligt sensitive og i at sætte grænser, når følelserne bliver for meget. Det bliver også en samtale om at bære for hinanden og om at turde tykne relationerne ved at blive stående, når det bliver svært.   Du hører også om de helt store følelsesmæssige udsving og så taler vi om compassion, at praktisere venlighed overfor sig selv og dem der har gjort én ondt samt om shared humanity.   Og så taler vi om først at få rigtige veninder i 40’erne, fordi vi stod helt ude på kanten og turde ærligheden og sårbarheden.   SHOWNOTES   "Dit Sensitive Barn" og "Compassion og Arousal" af Anne Mette Sohn.   Læs mere om Anne Mette på annemettesohn.dk og på IG @annemettesohnjensen. Compassion-eksperter: Kristin Neff Christopher Germer   Facebook-gruppen Følsom: https://www.facebook.com/groups/380957053216140
Hvornår har jeg følt nok? [brevkasse]
2021 Apr 0125m
I brevkassen fortæller Line om en helt konkret oplevelse og spørger; har jeg lært nok af den? Har jeg følt nok? Hvornår er nok nok?
"Min mission er at normalisere de negative mønstre og emotionelle reaktioner" [samtale med Jette Simon]
2021 Mar 251h 1m 20s
Du skal møde et emotionsleksikon af dimensioner. Vi taler om den afgørende tilknytning og det indre billede af, om vi kan række ud og blive mødt eller om det er for farligt.
Glasloftet - en indre termostat for kærlighed, glæde, succes og kreativitet [værktøj]
2021 Mar 1834m 58s
​Hvor meget glæde, kreativitet, kærlighed og succes har du lært at rumme?
De forbudte følelser [interview med Anne Hartung]
2021 Mar 1157m 41s
I dag taler vi om alle de følelser, vi ikke må føle.  Om at øve os i at have det, som vi har det. Og om den indadrettede og udadrettede proces i følsomheden.
Mød op (hver dag) for at ære din længsel [brevkasse]
2021 Feb 2523m 43s
Denne episode er til dig, der længes efter at skabe noget.  Jeg åbner brevkassen igen og har fået et spørgsmål om at blive selvstændig. Men nedenunder ligger længlsen. Længslen efter at skabe noget. Måske noget, du endnu ikke ved, hvad er.   Mit svar handler om modet til at tåle. Om passion, at brænde for noget eller "bare" gøre det, vi får anerkendelse for. Om vedholdenhed og udholdenhed, der ikke driver rovdrift. Om at møde op, også når vi ikke har lyst, men faktisk brug for det. Om forskellen på hårdt og svært. Om at lave noget så usexet som en plan, der gør, at vi ikke kommer på afveje. Og om at vi kan komme for sent til vores drømme.
"Følelser er en autoritet, vi ikke skal stille spørgsmålstegn ved" [samtale med Sofia Manning]
2021 Feb 181h 7m 33s
Om at lytte til følelserne, som en autoritet i stedet for at stille spørgsmålsteg ved det, vi mærker. Og om at turde tro på, at det vi føler er vigtigere, end om det er "rigtigt".
"Du kan kun nå til et vist punkt i livet gennem hovedregning" [værktøj]
2021 Jan 3026m 24s
I denne episode fortæller jeg om mit til dato mest personlige og dybdegående online program Kompasset.
Vi er ikke vores følelser, vi har følelser [samtale med Amanda Lagoni]
2021 Jan 1847m
Om at være for meget, om sårbarhed og vrede og om at følelser kan sameksistere. Denne episode er indbegrebet af alt det, Følsom handler om.