Fontys onderzoekt
  • Fontys Hogescholen
12 episodes
Als bedrijven, maatschappelijke instellingen of organisaties en overheden, tegen bepaalde vraagstukken aanlopen kan praktijkgericht onderzoek antwoorden bieden en zorgen voor ontwikkeling en innovatie. Samen met bedrijven en instellingen organiseren onze lectoren, binnen multidisciplinaire teams en met andere experts, praktijkgericht onderzoek. In deze podcastserie maak je kennis met onze lectoren; zij delen hun passie, drive en ambitie!

Episodes

Anje Ros, lector Goed leraarschap, Goed leiderschap
2020 Oct 0633m 48s
Dr. Anje Ros is lector Goed leraarschap, Goed leiderschap bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie. Zij is deskundig op het terrein van leren van leerlingen, leraren en organisaties.
Anouke Bakx, lector Goed leraarschap, Goed leiderschap
2020 Jul 0820m 35s
Dr. Anouke Bakx is lector Leren & Innoveren bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie en tevens is zij academic director van de Fontys masteropleiding Leren en Innoveren. Zij is deskundig op het gebied van leren van leerlingen, kwaliteit van de leraar en van onderwijsvernieuwing.
Linda van den Bergh, lector Waarderen van Diversiteit
2020 Jul 0830m 12s
Het doel van dit lectoraat is het ontwikkelen van toepasbare kennis, strategieën en tools die leraren (of docenten) helpen om hun onderwijs zo vorm te geven dat alle leerlingen (of studenten) optimale kansen krijgen om zich te ontwikkelen.
Teade Punter, lector High Tech Embedded Software
2020 Jul 0828m 10s
Het onderzoek van Punter richt zich op embedded software. Dat zit in speelgoed, auto’s, koelkasten, verkeerslichten. Maar wordt ook gebruikt in ziekenhuizen.
Mignon van Halderen, lector Thought Leadership
2020 Jul 0738m 58s
In deze tijd zijn sterk gepositioneerde organisaties niet alleen klinkklaar over hun `why’ maar ook over hun kijk op relevante thema´s in onze economie en samenleving. Ze dragen vernieuwende zienswijzen uit. We noemen dit Thought Leadership.
Rens Brankaert, lector Health Innovations & Technology
2020 Jul 0732m 40s
Rens Brankaert is lector Health Innovations & Technology en verbonden aan het profileringsteam Technologie in de Zorg van Fontys Paramedische Hogeschool.
Angelique Dierick, lector Decision Support: who CAREs
2020 May 1827m 32s
Angelique Dierick is verbonden aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven maar is ook lector aan de Fontys Paramedische Hogeschool en Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid. Haar lectoraat draagt de titel: Decision Support: who CAREs?
Wouter Sanderse, lector Beroepsethiek van de leraar
2020 May 1832m 38s
Wouter Sanderse was tot 2020 lector ‘Beroepsethiek van de leraar’ bij Fontys Hogescholen. Hij begeleidde er voornamelijk praktijkonderzoek van leraren(opleiders) naar allerlei ethische aspecten van het leraarschap.
Vincent Pijnenburg, lector Cross-border Business Development
2020 May 1827m 40s
Het onderzoeksgebied van Vincent betreft de regionaal-ruimtelijke ontwikkeling in het Nederlands-Duitse grensland. De verschillen in planningscultuur van beide landen, is een interessant en uitdagend aspect in de grensoverschrijdende samenwerking.
Steven Vos, lector Move to Be
2020 May 1827m 30s
Bewegingswetenschapper Steven Vos is lector bij Fontys Fontys Sporthogeschool. Zijn lectoraat draagt de titel Move to Be. Een podcast over onbewust beter en vaker bewegen.