SUPODI - Tarinoita, joita et muualta kuule.
  • Suojelupoliisi
9 episodes
Tässä podcastissa keskustellaan tiedustelusta, Suojelupoliisin toiminnasta sekä kansallisen turvallisuuden kysymyksistä Suojelupoliisin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Saana Nilssonin ja analyysipäällikkö Pekka Hiltusen johdolla. Jaksot julkaistaan kahden viikon välein. Tervetuloa Supodiin – tarinoita, joita et muualta kuule. Lähetä kysymyksiä tai palautetta osoitteeseen podcast@supo.fi.

Episodes

”Kuinka vainoharhaisia supolaiset ovat?” – Erikoisjaksossa vastataan kuuntelijoiden kysymyksiin
2021 Mar 0128m 15s
Onko tiedustelumaailmassa ystäviä? Miten Supoon pääsee töihin? Ja voivatko supolaiset deittailla rauhallisin mielin? Muun muassa näihin kysymyksiin Saana Nilsson ja Pekka Hiltunen vastaavat Supodin erikoisjaksossa. Kuuntelijat ovat voineet lähettää kysymyksiä koko tuotantokauden ajan. Jakson lopussa paljastetaan myös tietoa Supodin tulevaisuudesta.
”Käyttääkö Supo valheenpaljastuskoneita?” – Turvallisuusselvitykset
2021 Feb 1522m
Voiko nuoruuden törttöilyllä olla vaikutusta siihen, millaisia töitä saa tulevaisuudessa? Mitä Supo selvittää turvallisuusselvityksessä?
Mitä kaikkea meistä voi paljastaa sosiaalisen median kautta? – Avointen lähteiden tiedonhankinta
2021 Feb 0121m 5s
Avointen lähteiden tiedonhankinta on tiedonhankintaa julkisista lähteistä, kuten sosiaalisesta mediasta tai tiedotusvälineistä. Jätämme jatkuvasti jälkiä itsestämme internetiin. Pieniä, arkisia tietoja yhdistelemällä voi saada selville yllättävän paljon tietoa, jota voidaan käyttää myös laittomiin tarkoituksiin.
”Supolla on tärkeä rooli päätöksenteon tukena” – Vieraana sisäministeri Ohisalo
2021 Jan 1825m
Millainen on turvallinen yhteiskunta? Millaista on saada Supon salaisia raportteja? Mikä sisäministeriä valvottaa öisin? Saana Nilsson ja Pekka Hiltunen keskustelevat sisäministeri Maria Ohisalon kanssa Suomen turvallisuuskysymyksistä ja Suojelupoliisin roolista. Lähetä kysymyksiä tai palautetta osoitteeseen podcast@supo.fi.
”Turhauttaako se, että tietää muttei voi kertoa?” – Supo julkisuudessa
2021 Jan 0420m 55s
Mitä kaikkea Suojelupoliisi voi kertoa? Mikä paljastusjuttu entiseltä toimittajalta jäi kirjoittamatta? Mikä on Jelisevin kasakkakylä?
”Onko elämäsi sellaista kuin Bondilla?” – Vakoilu
2020 Dec 1424m 33s
Vakoilu kuvataan usein elokuvissa trenssitakkisina miehinä, salaisina asiakirjoina ja vähältä piti -tilanteina. Onko vakoilu oikeasti sellaista kuin viihdeteollisuus antaa ymmärtää? Kuka meitä vakoilee ja miten?
”Miten terrori-isku estetään?” – Terrorismi
2020 Nov 3025m 51s
Onko olemassa tyypillistä terrori-iskua? Kuka iskuja tekee? Oliko Turun isku tutkijoille yllätys?
”Miltä tuntuu olla jukkapalmu?” – Supolaiset työssään
2020 Nov 1625m 29s
Millaisia ihmisiä työskentelee Suojelupoliisissa? Kuka on kiinnostunut Suojelupoliisin työntekijöistä? Entä löytyykö etsivältä trenssitakki?
”Follow that car!” – Intro
2020 Nov 1116m 4s
Millaista on työskennellä Supossa? Kuka meitä vakoilee ja miten? Miten terrori-isku tehdään ja miten se torjutaan? Valvottaako työ Antti Pelttaria öisin?