Gezond en veilig werken met de RI&E
  • Steunpunt RI&E
5 episodes
Elk bedrijf met personeel in dienst moet een RI&E hebben, een risico-inventarisatie en -evaluatie. Maar wat is het precies, hoe pak je het aan, waar moet je op letten en waar kun je terecht voor hulp? Het Steunpunt RI&E is er voor bedrijven, branches en experts. In deze serie podcasts leggen we uit hoe je de RI&E voor jouw bedrijf kunt laten werken.

Episodes

Wat levert een RI&E op?
2021 Apr 1212m 37s
Bij gesprekken over goede arbeidsomstandigheden gaat het al snel over de kosten van het uitvoeren van de RI&E en investeringen op de werkplek. Maar wist je dat elke geïnvesteerde euro uiteindelijk het dubbele oplevert? Bonny de Vries van het Steunpunt RI&E legt in deze podcast uit hoe het zit met de kosten en baten van een gezonde werkplek.
Beeldschermwerk en de RI&E
2021 Feb 2213m 56s
Beeldschermwerk is een vast onderdeel van iedere RI&E. Want met de komst van smartphones en tablets beperkt beeldschermwerk zich al lang niet meer tot het kantoor of de keukentafel. In deze aflevering vertelt Heleen de Kraker, onderzoeker bij TNO, hoe je beeldschermwerk aanpakt via de RI&E en aanvullende checks. Hoe veel werken we nu echt met beeldschermen? Welke gezondheidsklachten kun je krijgen en wat kan die klachten verminderen of versterken? Voor wie na de podcast aan de slag wil met de checklist ‘Beter achter je schermen (BAS)’: je vindt ‘m op www.fysiekebelasting.tno.nl
Hoe maak je een RI&E?
2021 Jan 0616m 51s
Waar begin je als je een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) gaat maken? En wie uit het bedrijf zijn hierbij betrokken? In deze aflevering vertelt Wim van Alphen (arbeidshygiënist en veiligheidskundige) waar je op moet letten, welke hulpmiddelen je kunt gebruiken en hoe je ervoor zorgt dat de RI&E ook echt iets toevoegt voor het hele bedrijf. Kijk voor meer informatie over de stappen die je doorloopt ook op www.rie.nl/voor-bedrijven.
De corona-maatregelen en de RI&E
2020 Sep 1615m 5s
Wat hebben de corona-maatregelen en de RI&E met elkaar te maken? We praten met Jan-Harmen Kwantes, juridisch adviseur bij het Steunpunt RI&E, over COVID-19 protocollen, wettelijke verplichtingen en waar je praktisch op kunt letten om medewerkers te beschermen tegen het coronavirus.
Wat is een RI&E
2020 Aug 1710m 24s
Wat is een RI&E en wat heb je eraan als bedrijf? Bonny de Vries, projectleider bij het Steunpunt RI&E legt uit hoe je een veilige werkplek met gezond verstand inricht met behulp van de RI&E. En waarvoor je bij het Steunpunt RI&E terecht kan.
More episodes may be available on the podcast’s website.