Hospitality & Leiderschap Podcast
  • Letsgoactive training groep
21 episodes
Interviews, gesprekken, informatie en vooral inspiratie op het gebied van gastvrijheid, Givability®, leiderschap en leidinggeven. Gemaakt door Letsgoactive training groep, het trainingsbureau voor effectieve Hospitality & Leiderschapstrainingen. Mail ons jouw vragen naar podcast@letsgoactive.nl en je hoort je antwoord in een volgende podcast!

Episodes

Nr. 11 Een klik met iemand hebben of juist niet - Seizoen 2
2021 Mar 0952m 24s
Wat maakt nu dat je met de ene persoon juist meteen een klik hebt en de ander direct in je allergie zone terecht komt? En wat betekent dit in een team. In deze podcast is DISC en Insights Discovery expert Angelique Heijmans te gast en gaan we deze vraag beantwoorden. Wat is het verschil tussen DISC en Insights, wat betekenen de kleuren en wat kun je ermee?
Nr. 10 Diversiteit & verandering - Seizoen 2
2021 Mar 0147m 25s
In deze episode nemen Change Expert en Trainer Astrid van Wanum en Jeff Dadema je mee in diversiteit, in ruime zin, en in verandering. Wat is diversiteit precies en wat levert het jouw organisatie of team op? Welke uitdagingen komen we tegen en hoe ga je daar als leider mee om. Wat zien we in de maatschappij gebeuren en wat is onze visie hierop. Een ietwat filosofische aflevering van de Hospitality & Leiderschap podcast dit keer.
Nr. 9 Perspectief voor de Horeca - Seizoen 2
2021 Feb 2350m 34s
De horeca is al maanden op slot en er lijkt maar geen eind te komen aan de tunnel. Wat is er nodig weer aan de slag te kunnen en hoe kun je als horecaondernemer ook zelf werken aan perspectief? Van defensief naar offensief beleid! Thom Olschansky en Jeff Dadema geven hun kijk op de zaak en nemen je mee in het hervinden van perspectief. Met uiteraard de nodige tips!
Nr. 8 Mensgericht & Gastvrij leidinggeven - Gevend Leiderschap - seizoen 2
2021 Feb 1655m 3s
In deze aflevering nemen Femke van Erp en Jeff Dadema je mee in de nieuwe leiderschapsstijl Gevend Leiderschap. Een mensgerichte hedendaagse manier van leidinggeven voortgekomen uit de Givability® filosofie. Wat is Gevend Leiderschap en waarin verschilt Gevend Leiderschap met andere leiderschapsstijlen? Waarom is het voor leidinggevenden zo interessant is met de knop op geven leiding te geven: het maakt leidinggeven effectiever en makkelijker.
Nr. 7 Leiderschap & Kwaliteit van leven in de ouderenzorg - seizoen 2
2021 Feb 0847m 48s
Te gast in deze episode is Jeanine Huijbregts, Adviseur Gastvrijheid bij Thebe. Wat is nu precies kwaliteit van leven en hoe zorg je ervoor deze kwaliteit van leven te realiseren, onder normale omstandigheden en in covid-19 tijd? Jeanine geeft haar inspirerende visie en hoe zij zich er hard voor maakt. Daarnaast krijg je als luisteraar een mooie inkijk in hoe je met lef en leiderschap echt iets voor elkaar krijgt.
Nr. 6 Positief Leiderschap in de hotellerie in crisistijd - seizoen 2
2021 Feb 0154m 45s
De term 'anderhalve meter maatschappij' was nog maar nauwelijks gevallen of Postillion Hotels kwam onder leiding van Algemeen Directeur Erik-Jan Ginjaar met de oplossing voor vergaderen en congresseren op 1,5 meter. In deze editie van de Hospitality & Leiderschap Podcast is Erik-Jan te gast en deelt hij zijn inspirerende visie op leiderschap in crisistijd. Hoe houd je tijdens lock downs en in crisis de mensen in je organisatie betrokken? Wat is de rol van positiviteit en aandacht? Een waanzinnig inspirerende leiderschap podcast!
Nr. 5 Gastvrij leiderschap in de wereld van de Wooncoöperatie - Seizoen 2
2021 Jan 2552m 23s
Hoe word je als Wooncoöperatie met behulp gastvrijheid een onderscheidend klantgerichte organisatie? In een markt waarin veelal argwanend naar Wooncoöperaties wordt gekeken, laat Stichting Woonopmaat onderleiding van Directeur-Bestuurder Sjoerd Hooftman zien hoe je dat aanpakt. Een prachtig interview met mooie leiderschapsinzichten en praktische voorbeelden.
Nr. 4 Goed voor jezelf zorgen tijdens de lock down - Seizoen 2
2021 Jan 2042m 24s
Gastvrij zijn naar jezelf en voor jezelf zorgen. In deze extra ingelaste editie neemt Mindfullness trainer Ellen Spoor je mee in hoe je goed voor jezelf kunt zorgen tijdens de lock down periode. Ervaar je extra stress omdat je niet aan het werk kunt of mag, werk je thuis en is vind je niet de rust die je nodig hebt om goed te functioneren? Wordt het allemaal een beetje teveel en merk je dat de huidige crisis een zware wissel trekt op je humeur? Dan is deze extra editie van onze podcast serie er vooral voor jou. Met concrete eenvoudige tips die je direct kunt toepassen om rustiger te worden en minder stress te ervaren met als resultaat dat je weer positief vooruit kunt.
Nr. 3 De noodzaak van Purpose - Seizoen 2
2021 Jan 1950m 16s
Waarom doe jij wat je doet? Wat is de reden dat jouw organisatie bestaat? Meer dan ooit is het nuttig om over je missie en doel na te denken. En gezien de veranderende wereld, opnieuw te heroverwegen. Nieuwe paden te bewandelen en (weer) succesvol te worden. In deze episode is Frank Veldhof van Hutten en Edorfine te gast. Jeff en Frank nemen je mee in de wereld van Purpose, visie en het succes van organisaties.
Nr. 2 De kracht van Givability® - Seizoen 2
2021 Jan 121h 1m 20s
De term komt regelmatig voor in onze podcasts, Givability®. Wat is Givability® nu precies? Wat houden de 7 principes in? En hoe kun jij Givability® inzetten in jouw werk en omgeving. In deze extra lange podcast nemen Jeff Dadema en Chantal van de Wiel je mee en vertellen ze hoe het precies werkt. Je krijgt daarbij uiteraard concrete tips om direct ook jouw knop op 'geven' te zetten en het succesvol toe te passen. Na het luisteren van deze podcast kun jij zelf meer impact maken en positieve invloed uitoefenen op alles om je heen.