Kivun kanssa ja ilman - Fysioterapia Podcast
  • Proxima Finland
9 episodes
Kipua on monenlaista ja sitä esiintyy eri tavoilla lähes jokaisen ihmisen elämän varrella. Kivun kanssa ja ilman -podcastin tarkoituksena on tuoda esille asioita ja ilmiöitä kivusta ja harjoittelusta, helposti ymmärrettävässä muodossa. Asioita lähestytään rennolla otteella fysioterapian näkökulmasta. Tämä podcast on suunnattu kaikille enemmän tai vähemmän liikkuville sekä kaikille teille, joilla on joskus ollut jokin paikka kipeänä. Isäntinä toimivat Proxima Finlandin fysioterapeutit Tuukka Tolvanen ja Jesse Asikainen. Instagram: @proximafinland

Episodes

Mikä oikeasti auttaa? - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2021 Mar 191h 9s
Tarjouksia, mainoksia ja lupauksia helpoista ratkaisuista. Maailma on täynnä nopean ja helpon ratkaisun vaihtoehtoja, jossa kikat, temput ja ihmeparantumisten markkinointi ohjaa ihmisiä nopeiden ratkaisujen pariin. Onko hierontavasarasta, rullailusta, sähköhoidoista tai nikamien naksauttelusta hyötyä?
Keskivartalo kuulijoiden kysymysten pohjalta - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2021 Feb 0544m 6s
Kysyimme @proximafinland ja @fysiotuukka Instagram tileillä kuulijoiden kysymyksiä koskien keskivartaloa. Mitä uskomuksia, myyttejä tai luuloja kuulijoillamme oli keskivartalon osalta? Mitä kuulijat halusivat tietää keskivartaloharjoittelusta? Kysymyksiä herättivät muun muassa ryhtiin liittyvät asiat, keskivartalon voima sekä kontrolli, lantionpohjan lihasten merkitys keskivartalolle sekä mikä on oikea tapa aktivoida keskivartaloa. Näihin sekä moniin muihin keskivartaloaiheisiin kysymyksiin paneudutaan Kivun kanssa ja ilman kahdeksannessa jaksossa, jonka isäntinä toimivat totuttuun tapaan Proxima Finlandin fysioterapeutit Tuukka Tolvanen ja Jesse Asikainen.
Olkapääkipu - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2021 Jan 2249m 1s
Jaksossa sukelletaan olkapään monipuoliseen toimintaan ja käsitellään sen monimuotoisia ongelmia. Olkanivel on ihmisen liikkuvin nivel ja sen toimintaan vaikuttavat vahvasti ympärillä olevat lihakset ja kudokset. Monipuolisuudestaan johtuen alue on herkkä myös erilaisille kivuille ja vammoille. Olkapään ja hartiaseudun ongelmia pureskellaan fysioterapeutin näkökulmasta.
Polvikipu - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2020 Dec 1832m 27s
Polvikipu on yksi yleisimmistä syistä hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Polvi on usein sijaiskärsijän roolissa sijaitessaan lonkkanivelen ja nilkkanivelen välissä. Mistä polvikivut johtuvat, miten niitä hoidetaan ja miten polvikipuihin voi itse vaikuttaa? Tässä jaksossa pureskellaan polvikipuun liittyviä asioita fysioterapian näkökulmasta.
Kehonhuolto ja palautuminen - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2020 Nov 2737m 7s
Palautumisen ja levon merkitykseen on herätty kunnolla vasta viime vuosina. Mikä merkitys palautumisella ja kehonhuollolla on kokonaiskuormituksen hallinnassa? Mitä on kehonhuolto ja mitä vaikutuksia fysioterapialla saadaan tai mistä tietää olevansa riittävän palautunut?
Alaselkäkipu osa 2/2 - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2020 Oct 2131m 7s
Selkäkipuun liittyy paljon uskomuksia ja tässä jaksossa avataan niistä muutamia. Käymme  läpi muun muossa miten ryhti ja ergonomia vaikuttaa selkäkipuun, mitä hyötyä magneettikuvista on tai voiko jalkojen pituusero  olla selkäkivun syynä. Uskomuksia käsitellään fysioterapian näkökulmasta.
Alaselkäkipu osa 1/2 - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2020 Oct 1422m 33s
Miksi lähes kaikilla on joskus ollut selkä kipeänä? Tässä jaksossa puhutaan mitä alaselkäkipu on, mistä se voi johtua ja mikä siihen auttaa. Aihetta avataan fysioterapian näkökulmasta.
Pitääkö sen sattua? - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2020 Sep 2835m 5s
Mitä virheellisiä ajatuksia tai odotuksia liittyy liikuntaan ja sen aloittamiseen? Mikä on sopiva kuormitus? Ei kipuu ei hyötyy vai ei hyötyä jos on kipua? Mikä on juoksukengän tärkein ominaisuus?
Liikuntakielto - Kivun kanssa ja ilman | Proxima Finland
2020 Sep 1520m 31s
Onko lääkäri määrännyt sinulle liikuntakieltoa? Kaksi viikkoa lepoa ja kipulääkettä? Olisiko tälle jokin järkevämpi vaihtoehto?
More episodes may be available on the podcast’s website.