• HR Expert Bureau
10 episodes
MensenWerk is dé HR-inspiratiepodcast voor het MKB. HR Experts Sanne Quint en Doreen van der Pols laten je in vijf dagen zien hoe goede HR jouw bedrijf vooruit kan helpen door de medewerker voorop te stellen.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Episodes

Dag 5 | Hoe dragen teamdoelstellingen bij aan leren, ontwikkelen en motivatie?
2021 Jan 2910m 22s
Hoe dragen teamdoelstellingen bij aan leren, ontwikkelen en motivatie?
Dag 4 | Wat zijn de voordelen van incompany leerprogramma’s voor werkgever en werknemer?
2021 Jan 289m 36s
Wat zijn de voordelen van incompany leerprogramma’s voor werkgever en werknemer?
Dag 3 | Zit een medewerker helemaal niet te wachten op actief inzetten op ontwikkeling? In deze podcast bespreken we hoe je dit aanpakt.
2021 Jan 277m 34s
Zit een medewerker helemaal niet te wachten op actief inzetten op ontwikkeling? In deze podcast bespreken we hoe je dit aanpakt.
Dag 2 | Ontwikkelen niet mogelijk middels doorgroeien in functie? In deze podcast bespreken we ontwikkeling in de breedte.
2021 Jan 2612m 54s
Ontwikkelen niet mogelijk middels doorgroeien in functie? In deze podcast bespreken we ontwikkeling in de breedte.
Dag 1: Hoe zet je in je organisatie leren en ontwikkelen op de kaart?
2021 Jan 258m 17s
Hoe zet je leren en ontwikkelen op de kaart in jouw organisatie? In deze podcast bespreken we de do’s en don’t’s. Ontwikkeling in organisaties gaat over de mogelijkheid die medewerkers krijgen om te blijven leren en ontwikkelen in de functie, in de organisatie en op persoonlijk vlak. We zien veel dat de werkgever wil dat medewerkers zich ontwikkelen, de medewerker dit ook wil maar dat er toch niet veel gebeurt. Wat is belangrijk voor werkgevers en medewerkers om te weten wanneer je aan de slag gaat met leren en ontwikkelen in de organisatie en wat zijn absolute do’s en don’t’s?
Dag 5 | Complimenten en waardering? Spreek het uit.
2020 Nov 069m 48s
Vertel je je medewerkers wel eens hoe blij je met ze bent of ga je er van uit dat ze dat wel weten? Het gevoel gezien te worden, oprechte waardering en begrip te krijgen is een van onze basisbehoeftes. Je niet gewaardeerd voelen op het werk leidt tot een lagere productiviteit, hoger verzuim en zal er eerder toe leiden dat medewerkers om zich heen gaan kijken en weg zullen gaan bij jouw organisatie. We spreken met medewerkers over de behoefte aan complimenten en waardering.
Dag 4 | Individuele bonussen? Doe het niet.
2020 Nov 057m 33s
Het einde van het jaar komt weer in zicht, bij veel bedrijven worden in december individuele bonussen uitgekeerd. De extra beloning is een (kostbare) en goed bedoelde motivator maar helaas overheerst vaak het gevoel van teleurstelling. Dit komt met name door de subjectiviteit en het gevoel van oneerlijkheid bij het vaststellen van deze individuele bonussen. Is winstdeling dan wellicht een betere optie? We spreken met medewerkers over de do's en dont's bij het geven van bonussen.
Dag 3 | Gemotiveerd belonen? Doe aan verwachtingsmanagement.
2020 Nov 047m 58s
Hoe ga je als organisatie goed om met financiële beloning kijkende naar salaris, inschaling en salarisverhoging? Hoe doe je dit eerlijk en zorg je ervoor dat medewerker en werkgever hier allebei gemotiveerd door worden? Belangrijk hierbij is om transparant en duidelijk te zijn over wat iemand kan verwachten qua salarisgroei. We spreken met medewerkers over de do's en dont's bij belonen
Dag 2 | Gesprekscyclus? Zorg dat het ECHT iets toevoegt.
2020 Nov 037m 2s
Regelmatig met elkaar in gesprek zijn dat is key. Maar hoe zorg je dat je zoveel mogelijk hebt aan dit moment? Bij doorlopende gesprekken is het prettig om een vaste set van thema’s met vragen te hebben om op terug te vallen zodat je per gesprek een thema uit kan lichten en een goed tweezijdig gesprek met elkaar voert. We spreken met medewerkers over de do's en dont's bij een beoordelingsgesprek.
Dag 1 | Beoordelingsgesprek? Uit het raam ermee!
2020 Nov 0210m 7s
Je kan niet iemands functioneren eenmaal per jaar in een klein uurtje bespreken en zorgen dat het ook nog iets bijdraagt aan de motivatie en ontwikkeling van de medewerker. Gevolg? Frustratie en (verrassende) feedback, waarbij tussentijds bijsturen niet meer mogelijk is. Laat het ouderwetse beoordelingsgesprek daarom snel achterwege en start met elkaar een continue dialoog waarbij je gedurende het jaar regelmatig de focus legt op iemands (persoonlijke) ontwikkeling. We spreken met medewerkers over de do's en dont's bij een beoordelingsgesprek.
More episodes may be available on the podcast’s website.