• RÀDIO FAR MENORCA
20 episodes
L’escriptor Xec Pons (Fornells, 1979) ens proposa llibres, generalment poc convencionals, un poc freaks, que l’han colpit de qualque manera, ja sigui pel contingut, estil, tècnica... acompanyades per una petita selecció musical inspirada en els llibres dels quals es xerra.

Episodes

Biblioteca Freak 25 > La Tourné de Déu
2021 Mar 0218m 42s
A La Tourné de Déu, d'Enrique Jardiel Poncela, Déu anuncia al Vaticà que es presentarà a la Terra en forma humana per dur a terme una gira mundial, començant per Espanya. I com podeu suposar, tal anunci desfermarà la histèria col•lectiva, donant lloc a tot tipus de situacions grotesques, ridícules o increïbles, perquè benvolgudes i benvolguts amigues i amics, amades i amats, el món està boig, boig, boig.
Biblioteca Freak 24 > La vida instruccions d'ús
2021 Feb 2316m 45s
La Vida: instruccions d’ús és un fresc impressionant de l’home del segle XX i de les seves circumstàncies. Un puzle de gran coherència que s’interessa per allò quotidià, pels llocs comuns, per allò insignificant i per la distribució en el seu espai de les persones, les coses i els esdeveniments amb respecte als espais que estan inserits. Una particular forma de contemplar el món escrit amb un to familiar i alhora molt personal, lleuger i transparent, ple de jocs lingüístics i de cites literàries. Una enciclopèdia d’humor, un assaig sobre la complexitat del món, un heterodox manual de decoració, de xafardejos i un compendi de sabers.
Biblioteca Freak 23 > Locus Solus
2021 Feb 1616m 40s
Locus Solus, de Raymond Roussel, és un recorregut per un jardí-museu d’un excèntric multimilionari qui col•lecciona insòlits objectes amb frenètic i psicodèlic racionalisme. Un recorregut de 7 etapes on hi trobarem tot tipus de prodigis tecnològics i científics: una ballarina dins d’un diamant ple d’aigua, una “senyoreta” qui vola, cadàvers conservats en estranyes substàncies re-vitalitzants i re-animadores, o màquines que preveuen el temps amb exactitud o que arrabassen queixals sense fer mal.
Biblioteca Freak 22> Maus
2021 Feb 0918m 44s
Maus és un basat en fets reals. És la biografia de Vladek Spiegelman, un jueu supervivent del camp d’extermini nazi d’Auschwitz, contada a través de les vinyetes del seu fill i dibuixant de còmics, Art Spiegelman. Una obra amb dues línies temporals entrellaçades mitjançant flashbacks constants i continus canvis d’escena i trama que es fa amb gran fluïdesa: el passat, terrible, monstruós, dolorós, tràgic, incòmode; i el present, que narra el procés de creació: les entrevistes amb son pare i les dificultats a l’hora de dibuixar l’horror.
Biblioteca Freak 21> L'Escuma dels dies
2021 Feb 0218m 42s
L'escuma dels dies, de Boris Vian, narra la història d’amor entre en Colin, un jove que viu còmodament de rentes i no necessita fer feina, i na Chloé els quals veuran interromput el seu idil•li quan a na Chloe li floreix un nenúfar al pulmó, una imatge poètica brutal i alhora tremendament dolorosa, la bellesa convivint amb la tragèdia de merda. Un xoc frontal entre bellesa i lletjor, entre vida i mort.
Biblioteca Freak 20> Vernon Subutex
2021 Jan 2618m 54s
En Vernon Subutex és ex propietari d’una botiga de discos de vinil, lloc de trobada als anys noranta de la més diversa fauna nocturna, un rocker apassionat, un etern salvatge i inconformista, que paga el lloguer del seu piset a París gràcies a un famós músic amic. Però aquest amic mor d’una sobredosi, deixant a nen Vernon com a testament 3 misterioses cintes de video gravades i com herència un “ja t’espavilaràs tu tot solet”. Privat d’ingressos, és desnonat i llençat al carrer per aquestes institucions que ens han de protegir. Què farà?
Biblioteca Freak 19> Centúria
2021 Jan 1918m 46s
Un fantasma avorrit al seu castell, un unicorni a la parada del bus, un senyor a qui roben l’univers mentre entra a comprar en una botiga un aftershave, la història del cavaller qui ha matat el drac, un home que somiava tant que no deixava somiar a ningú més, una ciutat semi-abandonada on els seus habitants canvien constantment de domicili... I així fins a cent obres mestres.
Biblioteca Freak 18> Autoretrat
2021 Jan 1218m 59s
a "Autoretrat", Edouard Levé es retrata i es psicoanalitza sense cap tipus de mirament. Un exercici d’estil, despullat, sense artificis, en el que se’ns mostra l’ànima en tot el seu esplendor i opacitat. Un retrat tan íntim que te sentiràs un poc culpable d’accedir a aquestes paraules. Una obra única i inclassificable
Biblioteca Freak 17> Fahrenheit 451
2021 Jan 0519m 54s
Fahrenheit 451 és molt més que una novel•la distòpica sobre un futur aparentment acolorit i despreocupat, però gris, dominat per l’adoctrinament i l’adormiment de la massa. L’enfrontament entre l’administració d’un estat totpoderós i repressor i els rars ciutadans que tenen la valentia de desafiar les regles que prohibeixen la possessió de llibres és una paràbola de la nostra renúncia a la llibertat de la imaginació , la llibertat de la vida. Així que deixem els nostres telèfons mòbils oblidats en un racó i posem-nos a llegir llibres.
Biblioteca Freak 16> Berg
2020 Dec 2918m 43s
“Un home anomenat Berg, que es va canviar el nom per Greb, va arribar a una ciutat costanera amb la intenció de matar al seu pare”