Framtidens E-Handel
  • Björn Påhlman Spenger
30 episodes

Framtidens E-Handel är podcasten där Björn Påhlman Spenger träffar de mest intressanta personerna, entreprenörerna, och specialisterna, inom direct-to-consumer ehandel, för att inspirera och utbilda fler till att bygga framgångsrika D2C brands. Ni får höra om gästernas spännande och inspirerande resor, med djupa insikter om hur man bygger ett framgångsrikt brand i dagens retailklimat. Värdefulla tips och råd, blandat med underhållning och spännande historier.


Björn är entreprenör, investerare, föreläsare, och rådgivare, inom direct-to-consumer e-handel. Han startade sin första e-handel vid 15 års ålder, är medgrundare till e-handelsbolaget Confident Living, och driver idag Fashion Tech Group som bygger produktvarumärken med stora influencers. Björn är också rådgivare och styrelseledamot i flertalet e-handelsbolag.


Nya avsnitt kommer varje vecka på fredagar kl. 06:00. Glöm inte att prenumerera!


Supporta oss genom att rate:a podden i iPhone-appen Podcaster: https://podcasts.apple.com/us/podcast/framtidens-e-handel/id1536993379


En podcast av: Björn Påhlman Spenger

Länkar: Hemsida | Diskutera i LinkedIn-gruppen

Sökord: D2C, direct-to-consumer, retail, ehandel, handel, entreprenörskap, entreprenör, entreprenörer, inspiration, jobb, dagens industri, ehandelspodden


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Episodes

29. Business Case: Så tar du en produkt från den fysisk handeln in i den digitala världen
2021 May 0450m 14s
I detta bonusavsnitt av Framtidens E-handel gästas Björn av Fedja Porobic och Jacob Sachs och går igenom ett verkligt business case med brandet Ortho Movement. Vilka är dem största utmaningarna de har framför sig? Vad kan göras för att öka tydlighet inom ett brand med så många olika målgrupper? Kan ett flertal helt olika typer av kommunikation hjälpa? Och hur får man ut en produkts USP på bästa sätt? Ta del av grymma tips i detta konkreta bonusavsnitt av Framtidens E-handel.
28. Robin Stenman - Tourn´s VD & grundare: Influencers makt i samhället & receptet för det perfekta D2C brandet
2021 Apr 3059m 33s
Entreprenören Robin Stenman, VD för börsnoterade Tourn, gästar podden Framtidens E-Handel och berättar om när han som ung byggde bot:ar för att bibehålla sin höga ranking i dataspelsvärlden för att hinna med att bygga bolag samtidigt. I veckans avsnitt berättar Robin bland annat hur man bygger det perfekta direct-to-consumer varumärket. Hur såg influencer marketing ut för 8 år sedan, hur har det utvecklats sedan dess, och vad kan vi förvänta oss inom influencer marketing i framtiden? Hur kommer framtida influencer-agenturer att se ut? Hur stor är influencerns makt egentligen, och vilket ansvar för den makten med sig? Finns det ett recept för framgångsrika direct-to-consumer brands, och vad är ingredienserna för det receptet? Ta del av Robins kunskap i veckans avsnitt i Framtidens E-handel.
27. Martina Sahl - Tändsticksentreprenören som innoverar bortglömda produktkategorier med sitt Eldstickan
2021 Apr 2340m 22s
Entreprenören Martina Sahl gästar podden Framtidens E-Handel och berättar om resan från idé till lansering av hennes varumärke Eldstickan. Hur växer man sitt företag organiskt? Vilken kraft finns det i att innovera tråkiga och bortglömda produktkategorier som tändstickor, brandsläckare, och brandfiltar? Hur gör man en generellt tråkig produkt och gör den spännande och intressant? Ta del av Martinas spännande resa i detta avsnitt i Framtidens E-handel. Martina berättar om sitt driv mot ständig förbättring, om fördelarna att få ut en produkt riktigt snabbt på marknaden, och hur hon jobbar med content. Hon förklarar även tankeprocessen bakom starten av bolaget, hur hon tänker runt brand stories, och vad Eldstickan betyder för henne. Martina berättar slutligen om fördelarna med att fråga andra om hjälp.
26. Johannes Hansen - Personlig utveckling för entreprenörer: Så blir du smartare än dina känslor
2021 Apr 2047m 33s
I detta bonusavsnitt av Framtidens E-handel gästar den mentala rådgivaren, författaren och poddaren Johannes Hansen och berättar om sin resa. Hur klurar man ut en affärsidé? Blir man någonsin klar med sin personliga utveckling och strävan mot tillfredsställelse? Och varför är Björn så nervös inför intervjun? Johannes berättar om hur man identifierar sina prioriteringar för bästa långsiktiga utveckling, hur man bygger sin karaktär, och hur man gör för att signalera trovärdighet. Han förklarar även vikten av att bli bekväm med det obekväma, hur man blir smartare än sina känslor, och vad man kan göra när man känner att man fastnat. Johannes berättar slutligen om hur man bör vara mer ärlig mot sig själv.
25. Mikael Christensson - Managementkonsulten som blev D2C entreprenör
2021 Apr 1655m 20s
Mikael Christensson, grundare av performance marketing byrån Actital samt direct-to-consumer varumärket Waldor & Co, gästar podcasten Framtidens E-Handel och berättar hur det var för honom att lämna sitt trygga jobb som managementkonsult på Accenture för att satsa på en entreprenörskarriär inom e-handel. Hur tog Mikael sitt D2C varumärke från 16 till 32 MSEK med lönsamhet under 2020? Vad har han lärt sig av att jobba med över 20 direct-to-consumer varumärken? Vad är en funnel, och hur tillämpar man det för att bedriva effektiv marknadsföring? Mikael berättar om vad som attraherar honom med D2C affärsmodellen, varför han valde just klockor och accessoarer för sitt eget varumärke, och hur han tagit sig förbi tuffa utmaningar i sin karriär som entreprenör. Missa inte veckans avsnitt av Framtidens E-handel!
24. Gustaf Ollas - ICANIWILL
2021 Apr 0951m 16s
Entreprenören Gustaf gästar podden Framtidens E-Handel och berättar om han gick från att blogga om sitt liv och sin träning till att sälja träningskläder för miljoner. Hur lyckas man både professionellt och privat? Hur prioriterar man rätt? Och vart är han om 10 år? Ta del av Gustafs spännande resa i detta avsnitt i Framtidens E-handel. Gustaf berättar om känslan när han först tog in nya medarbetare i företaget, hur viktigt det är att leverera värde, och vad som drev deras tillväxt. Han förklarar även hur bolaget förändrades efter att han först fick in kapital, hur man skalar sin verksamhet, och när man bör börja outsource:a logistik. Gustaf berättar slutligen om vad han har lärt sig av dem motgångar han mött sedan han startade ICIW.
23. Jarno Vanhatapio - NA-KD´s grundare: Influencer marketing, riskkapital, ledarskap, och att skala det oskalbara
2021 Apr 021h 14m 9s
Jarno Vanhatapio är grundaren till e-handelssuccén NA-KD som efter fem år omsätter häpnadsväckande 2 miljader kronor. Med 900 miljoner kronor riskkapital i ryggen har han på kort tid byggt ett av Europas snabbast växande e-handelsbolag. Veckans avsnitt i Framtidens E-handel är en personlig dialog med Jarno där han berättar hur han balanserar sitt familjeliv med business, vilka byggstenar som är viktiga när man bygger ett e-handelsbolag, vikten av bra bruttomarginaler, och hur man tar sig igenom motgångar. Jarno går även igenom hur NA-KD arbetar med influencer marketing, hur han ser på attribuering av olika marknadsföringskanaler, och vilka som är hans största råd till andra entreprenörer. Hur gör han för att inte tappa sitt eget driv? Hur skalar man något som i sin natur inte är skalbart? Hur tänker han när han investerar i start-up´s? Jarno berättar slutligen om vad han har lärt sig genom åren för att lyckas som entreprenör. Missa inte detta i veckans avsnitt av podcasten Framtidens E-handel!
22. Svante Gabrán - Från 3 till 105 MSEK på 24 månader: Nycklarna bakom Xlash´s succé av snabb och lönsam tillväxt
2021 Mar 2655m 20s
Xlash är direct-to-consumer varumärket som vuxit från 3 till 105 miljoner kronor i årsomsättning på 24 månader, och Svante Gabrán är en av entreprenörerna bakom varumärket och gästar veckans avsnitt av podcasten Framtidens E-Handel. Svante Gabrán, VD på snabbväxaren Xlash, berättar om sin karriär inom e-handel som startade år 2010, hur han och sitt team testade olika koncept genom åren för att hitta rätt, vilka misslyckanden de gått igenom, och hur man gör för att skala när man väl hittat en affärsidé som fungerar väl. Hur kunde de finansiera sina olika e-butiker utan riskkapital? Vart är Svante och Xlash om 10 år? Hur lyckades de växa så oerhört fort? Vad har varit mest utmanande, hur levererar Xlash värde genom sociala medier, och vilken roll har mentorer och rådgivare haft under tillväxtresan? Ta del av Svantes spännande resa i veckans avsnitt i Framtidens E-handel!
21. Susanne Holmsäter - Nordenchef på Shopify: IT-trender och möjligheter inom direct-to-consumer e-handel
2021 Mar 1956m 14s
Susanne Holmsäter, ansvarig för Sverige och Danmark på den världsledande e-handelsplattformen Shopify, berättar om vad hon lärde sig av att arbeta som modell, och hur hon kom in på e-handel efter sina studier på Handelshögskolan. Hur det är att arbeta på Shopify, hur har pandemin förändrat e-handeln, och vilka trender driver utvecklingen av IT-plattformarna idag? Vilken utveckling kan vi förvänta oss av Shopify framöver, och varför har inte Klarna Checkout lanserats på Shopify´s plattform ännu? Vilka är de mest populära apparna i Shopify? Vad hon har lärt sig av alla hundratals möten med Shopify-entreprenörer, och vilka trender och möjligheter ser hon inom direct-to-consumer e-handel den närmaste framtiden? Missa inte veckans avsnitt av podcasten Framtidens E-handel!
20. Rasmus Johansson - Djerf Avenue´s grundare om att få 130K följare & 20 MSEK omsättning efter 12 månader utan betald marknadsföring
2021 Mar 1252m 55s
Rasmus Johansson, sambo till influencern Matilda Djerf, berättar om deras gemensamma varumärke Djerf Avenue som på 12 månader gått från 0 till 20 MSEK utan betald marknadsföring. Hur gick det till när Matilda byggde upp sitt following? Vad innebär det att vara Matilda´s manager, och hur är det att jobba med sin partner? Hur uppstod idén till Djerf Avenue, hur har det gått med projektet, och vilka har motgångarna varit under resan? Vad är visionen med bolaget, och hur tänker de kring investerare? Rasmus berättar slutligen olika knep för att bygga ett following från noll år 2021. Lyssna på detta lärorika och inspirerande avsnitt av podcasten Framtidens E-handel!