De gelukkige werknemer
  • Henny en Diederik / Pluvo
6 episodes
In De Gelukkige Werknemer spreken Diederik & Henny van Pluvo over werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor gaan ze in gesprek met HR managers, trainers en onderwijskundigen, maar ook met mensen die inspirerende inzichten hebben vanuit andere vakgebieden. Zo leer je elke week meer over hoe je het beste uit jezelf en je werknemers haalt!

Episodes

#6 Aan de slag met je eigen online programma - tips & tricks van learning junkie Bibianne Boumans
2020 Oct 1342m 55s
Bibianne Boumans kwam al vroeg in aanraking met het creëren van haar eigen learning experience. Op de middelbare school was ze namelijk niet iemand bij wie het standaard onderwijs paste. Ze besloot daarbij het heft in eigen handen te nemen. Uiteraard slaagde ze met succes.
#5 Recruitment & werkgeluk - wat heeft het met elkaar te maken?
2020 Sep 1437m
Verzuim, dat wil je als werkgever natuurlijk zo weinig mogelijk. Je kunt daarbij kiezen voor strenge protocollen, maar er is iets wat nog veel beter werkt: investeren in werkgeluk. Daarom een podcast vol tips voor meer werkgeluk!
#4 Stressvermindering & groepsbinding door het spelen van een game
2020 May 2545m 8s
Peter Bruun heeft als sociaal psycholoog jarenlange ervaring met stressvermindering binnen bedrijven. Stress vindt plaats bij iedereen en bij iedere organisatie. Maar niet iedereen gaat hier hetzelfde mee om. Sommige mensen worden boos, anderen geïrriteerd en weer anderen trekken zich helemaal terug.
#3 Growth hacking, microlearning en andere online leertrends - in gesprek met e-learning expert Marie-Louise Kok
2020 Mar 2345m 45s
Marie-Louise Kok is al jaren actief als leerexpert en is een graag geziene spreker op evenementen zoals Next Learning. Daarnaast is ze dagelijks bezig met e-learning en de ontwikkeling hiervan. In deze podcast spreken we met haar over de laatste ontwikkelingen in de online leerwereld.
#2 De invloed van een goede inwerkperiode op werkgeluk, productiviteit en verloop
2020 Mar 1742m 6s
De Gelukkige Werknemer podcast gaat deze keer over het inwerken van nieuwe medewerkers. Dit heeft namelijk veel invloed op werkgeluk, productiviteit en verloop. Maar wat is precies een goede inwerkperiode? En hoe zorg je voor een goede onboarding? Om antwoord op deze vragen te krijgen, gaan we in gesprek met onboardingexpert Peter Haasdijk. We bespreken daarnaast met hem hoe digitale middelen kunnen helpen bij het inwerken en bijscholen van medewerkers.
#1 Waarom we ons meer moeten richten op werkgeluk
2020 Mar 1055m 46s
Voor de allereerste ‘De Gelukkige Werknemer’ podcast gingen we in gesprek met Heleen Mes. Zij weet als Happiness Expert als geen ander hoe belangrijk werkgeluk is en wat voor effect dit heeft op een organisatie. In deze podcast leer je daarom wat werkgeluk is, wat het effect hiervan op je organisatie is en hoe je zorgt voor meer werkgeluk!