Djur- & naturpodden
  • David C. Bernvi
2 episodes
Marinbiologen och författaren David C. Bernvi tar oss med på en djupdykning i naturen. Lyssna på ämnen som rör miljöfrågor, biologiskt mångfald, bevarandebiologi och ekologi. Följ med och gå till botten med allt som rör djur och natur. Kontakt: info@zoologi.se

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Episodes

Massakern på noshörningarna
2020 Sep 2232m 15s
I detta avsnitt möter vi de sista noshörningarna hårt ansatta av tjuvjakt. Några underarter har redan dött ut och flera arter befinner sig i ett känsligt läge där de riskerar att dö ut inom de kommande åren. Tjuvjakt på grund av den traditionella kinesiska medicinen och försvinnande habitat bidrar till att noshörningar dör ut. Vi möter javanoshörningen, sumatranoshörningen, den indiska pansarnoshörningen och de två afrikanska arterna, trubbnoshörning och spetsnoshörning. Dela gärna med dig av avsnittet för att sprida information om noshörningarnas ödesdigra situation.
Trailer Djur & naturpodden
2020 Jul 151m 55s
Djur- & naturpodden trailer. Följ med på en lyssnar resa i djurvärlden och återupptäck välkända djurarter. I denna podd pratar vi framförallt om biologiskt mångfald och hur situationen ser ut för några av de mest ikoniska arterna på vår jord. Vi fördjupar oss även i andra områden som klimatkrisen och andra stora miljöproblem. Varje avsnitt utgör ett reportage om ett ämne.