Research and more
  • NRC
3 episodes
Az NRC Marketingkutató podcastje - adatokkal, trendekkel, véleményekkel

Episodes

Digitalizálódó szokások, avagy a covid hatása a mindennapokra
2020 Oct 2625m 1s
Hogyan alakította át a koronavírus-járvány a szokásainkat, hogyan hatott arra, mivel töltjük a szabadidőnket – és mennyire lehetnek tartósak ezek a változások? Szeretjük-e az életünkben – sokszor kényszerből – végbement digitális transzformációt, vagy szabadulnánk tőle, amint megvan rá a lehetőség? Mit mondanak erről a friss kutatási eredmények? Szücs Szilvi és Kurucz Imre beszélgetése.
(Poszt)covid-hatás a munkahelyeken
2020 Oct 0827m 19s
Hogyan hat a vírushelyzet a munkaerőpiacra? Mi lehet az oka annak, hogy miután tömegek veszítették el az állásukat, sokan önként mondanak fel a munkahelyükön? Mit tehetnek a cégvezetők, hogy csökkentsék a munkavállalók egészségügyi aggodalmait és egzisztenciális szorongását? Kurucz Imre és Sági Ferenc beszélget a témáról friss kutatási eredmények alapján.
Pandémia hangulat
2020 Sep 2233m 58s
Kik vannak többen: akik feleslegesnek tartják a maszk viselését, vagy azok, akik szerint felelőtlenség nem hordani? Mikorra várják a magyarok a járvány végét és számítunk-e idén vakcinára? Az NRC Pandémia Hangulat Index tracking kutatása április óta rendszeresen monitorozza a magyar lakosság érintettségét, véleményét, várakozásait a koronavírus járvánnyal (és annak következményeivel) kapcsolatban. Kurucz Imre és Molnár Zoltán a kutatás legfrissebb adatairól és az adatokból levonható tanulságokról beszélget.