Радио Фемили
  • Radio Family
6 episodes
Ние вярваме, че децата имат право на своя медия – в която звучи тяхната музика, техните гласове и предавания, техните приказки. Представихме си я и така се появи първото детско радио. Ние вярваме, че децата имат право на качествено съдържание, затова се стремим да създаваме красиви драматизации и филми, да мислим за смислени програми. Вярваме, че нашите и вашите деца ще преживеят щастливи мигове с нашата програма. Тя е вдъхновена от тях.

Episodes

Д-р Александър Симидчиев за COVID-19 и профилактиката срещу него
2020 Mar 1934m 22s
"Вирусът не се интересува дали ние сме декларираме мерки. Той се интересува дали общуваме помежду си.
Приказки за родители: Когато детето иска да спи при мама и татко
2020 Jan 165m 23s
Няма семейство, което не се е сблъсквало челно с този проблем. Детето е поотраснало и тъкмо си се поуспокоил, че вече ще можеш да се наспиш, когато то се намърдва в леглото между мама и татко и забравяш и за сън, и за нормален живот.
Приказки за родители: Защо децата имат нужда от общуване с други деца?
2020 Jan 167m 45s
Случвало ли ви се е да отидете на гости и да видите как детето на вашата приятелка си връзва връзките на обувките, храни се само и даже отсервира? Тя спокойно казва: „Научи се в детската градина.“
Приказки за родители: Детето тръгва на детска градина
2020 Jan 1610m 45s
„Мъдростта не е горе на върха, където блести заветната диплома, а там, в пясъчника на детската площадка, в предучилищната група“ – Робърт Фалум
Приказки за родители: Кризата на първото "Не!"
2020 Jan 1613m 45s
От момента, в който детето проходи трябва да бъде научено, че у дома има, да речем, 5 „НЕ“-та, които означават „замръзни“ и всичко друго е позволено. По този начин ще помогнем на детето да се чувства спокойно, да експериментира в този огромен свят, да го види, да го пипне, защото той е лаборатория за всички негови познания.
Децата знаят: За врабчетата
2020 Jan 058m 14s
Какво сме чували или пък не знаем за врабчетата - защо на някои места те изчезват и как можем да им помогнем да се завърнат отново?