• Fölk-podden
27 episodes
Varannan vecka pratar Johan och Andrine om öl i allmänhet och folköl i synnerhet. Högt och lågt och alldeles underbart. Häng med!

Episodes

27. Vild-Provning
2020 Sep 241h 5m 39s
Vi har haft vår releasefest på Haket! Vi pratar mingel, Fölk (ölen) och att vi knappt pratade med varandra under kvällen. Sedan går vi vidare till att prata om ölprovning på Stufvenäs Gästgiveri utanför Kalmar. Dessutom, börjar folköl på krogen att öka? Det pratar vi om. Sedan provar vi de fyra nya folkölen från Brekeriets Vild-serie, där Fölk är en av dem.
26. Världens Sämsta Folköl
2020 Sep 101h 9m 39s
Vi börjar med att snacka besök på restaurang som drivs av ett bryggeri innan vi tar oss vidare till omedveten(?) starköl i matbutik. Vi pratar sedan om nyöppnade Omaka i Stockholm innan det är dags att utse den sämsta folkölen. Vi testar 10 olika sorter, vilken är sämst?
25. Det Stora IPA-Testet
2020 Aug 2758m 34s
Vi börjar med att credda Hemköp och snacka Brekeriet-colab-process. Namnet på ölet är klart! Sedan pratar vi barer som drivs av bryggerier och hur gött det är. Sedan är det dags för Det Stora IPA-Testet! Vi testar 10 olika IPA i blindo och sätter betyg, vilken är bäst?
24. Vi Snackar Folköl
2020 Aug 131h 21m 20s
Tillbaka efter semestern! Vi börjar med att prata om våra somrar och de folkölsutflykter som vi har gjort. Sedan undrar vi om IPA är bättre som 3,5% än som 4,7%? Avsnittets tema är olika Facebook-forum där vi plockar olika frågor och trådar som vi besvarar och diskuterar. Så klart blir det också en grym folkölsprovning och uppdatering om vår kommande Colab med Brekeriet!
23. Sommaröl
2020 Jul 021h 17m 9s
Vi pratar om midsommar och har sedan en spaning om hantverksöl med låg alkoholhalt på nya ställen. Därefter kommer vi in på avsnittets tema, kombon sommar och öl. Vi snackar om årstidsberoende öldrickande och vad vi själva helst dricker på sommaren. Det blir tips på ställen att ta sig till både för att dricka folköl och för att köpa folköl. Vi stämmer också av med några folkölsbutiker vad de tror om sommarens folköl. Till provningen har vi såklart med oss sommaröl som passar perfekt till den varma årstiden. Vi pratar också om vår kommande colab med Brekeriet och lanserar #fölkpodden!
22. Suröl 2.0 - Hos Brekeriet
2020 Jun 181h 9m 50s
Vi befinner oss i Landskrona där vi spelar in dels i en lägenhet och dels på Brekeriet. Vi blickar tillbaka till vad vi sa om Systembolagets nya butik i Nordstan och pratar sedan om de högst rankade svenska bryggerierna. Sedan pratar vi med Christian på Brekeriet om suröl. Kanske har vi också något att avslöja? Provningen den här gången har fokus suröl, och vilken provning det blir! Vi avslutar med en alldeles särskild midsommar hälsning från en bryggare och musiker. Håll till godo!
21. Female
2020 Jun 041h 7m 14s
Vi pratar om hur det var att hålla en liveprovning på Instagram och om hur olika barer hanterar Corona på olika sätt. Sedan gästas vi av Elin Carlsson från Female och pratar ölscen, kvinnor, öl, attityder och mycket mer. Och vi provar folköl!
20. Blindtest
2020 May 2152m 17s
Vi pratar alkoholfri bredd och pratar sedan om ölnamn och öletiketter som har blivit stoppade innan vi provar öl i blindo. Fler och fler bryggerier gör folkölsvarianter av sin starköl och vi testar fyra olika sorter mot varandra i ett blindtest. Märker man skillnad? Kan man känna likheter? Det tar vi reda på!
19. PA/APA/IPA
2020 May 071h 24m 31s
Vi undrar om sprit från bryggerier kan bli stort i Sverige innan vi helt går över till att prata om Pale Ale, APA och IPA. Humlig öl helt enkelt! Vi gör en riktig dunderprovning med höga betyg och till sist så har vi en kul grej att berätta!
18. Önskesnack
2020 Apr 231h 16m 46s
Andrines karantän är över och vi är återigen på samma plats när vi spelar in. Vi pratar om nya grepp i Växjö för att sedan ta oss vidare till samtalsämnen som ni lyssnare har önskat. Givetvis provar vi öl, denna gång både folkis och alkoholfri.