• BEEBOX online
6 episodes
Ez a BEEBOX e-learning & online solutions podcastja, ahol a tanulással, az életpályával és a digitális világgal kapcsolatos témákról beszélek/beszélgetek. Célom, hogy népszerűsítsem az önvezérelt tanulást és megtanítsalak arra, hogy a digitális világ erőforrásait hogyan hajtsd hasznodra.

Episodes

6. adás - Rekordalacsony a magyar felsőoktatásba jelentkezők száma :(
2020 Apr 1416m 37s
Mára nem terveztem adást, de úgy éreztem, hogy muszáj kommentálnom a hírt, miszerint az elmúlt 19 év legalacsonyabb számait produkálta a magyar felsőoktatás a jelentkezéseket illetően. Pár gondolat ezzel kapcsolatban, illetve, hogy megéri-e hosszú távon a szakmunkásképzésben gondolkodni azoknak, akik egyébként egyetemre valók.
5. adás - Elég-e a Windows távoli asztal a távmunkához?
2020 Apr 1329m 30s
Szerinted kellően biztonságos vagy inkább egy VPN jobb lenne? Mit tehet egy kisvállalkozás, hogy biztonságos legyen a távmunkavégzés?
4. adás - Avagy miért szeretem a Linuxot...
2020 Apr 1021m 15s
Egy kérdés: fizettél a Windowsért a gépeden vagy torrentről húztad le? Ha utóbbi, akkor tisztában vagy vele, hogy bűncselekményt követtél el? Ne lopj szoftvert! Használj ingyeneset! A Linux nagyon jó alternatíva és alapvetően mindenre képes amire szükséged van otthon vagy az irodában. Nem tud kevesebbet, mint a Windows. Próbáld ki, de ne csak fél órán át! ;)
3. adás - Home office és távoktatás
2020 Apr 0851m 23s
Hogyan érzem magam a home office-ban? Köszönöm, nagyon jól. Neked kényszer a home office?
2. adás - Adatbiztonság karantén idején
2020 Apr 0517m 8s
"Nekem nincs titkolnivalóm!"Több idő és tevékenység a neten = megnövekedett kockázatAdathalászatUnaloműző adatszórásDigitális tanulás, több platform, app, több regisztrációÁlhírekMi a helyzet a cégeknél?
1. adás - Digitális tanrend
2020 Apr 0313m 41s
Néhány szóban a digitális tanrendre való átállásról. Vajon mekkora a szülő felelőssége?